Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na Štědrý den se chystá i jihlavská nemocnice. Kuchaři připraví rybu nebo třeba krupičnou kaši

24. prosince se bude slavnostní večeře v podobě ryby a bramborového salátu podávat i pacientům, kteří musí trávit Vánoce v jihlavské nemocnici. Jako zákusek samozřejmě dostanou i cukroví. Na návštěvu za nimi přijdou skauti.

Kuchaři, kteří vaří v jihlavské nemocnici, budou připravovat odhadem 250 štědrovečerních večeří: „Podávat se bude filé s bramborovým salátem a jako moučník linecké kolečko,“ upřesňuje vrchní nutriční terapeutka Blanka Leidemanová. Na rybí polévku se mohou pacienti těšit v poledne, kdy se jim bude servírovat také krupičná kaše s čokoládou a kompot. Diabetici mají v jídelníčku fazolky na smetaně s bramborem a vejcem.

Letošní Štědrý den bude výjimečný i tím, že v nemocnici zůstane jen zhruba 200 pacientů, jindy v roce je to kolem 600, z toho 100 pacientů má zvláštní výživu. 

Na ty, kteří zůstali v nemocnici, nezapomněli ani skauti, kteří se ohlásili hned na ranní návštěvu. Obcházet budou pokoje s Betlémským světlem a zazpívají koledy.

24. prosinec nebude výjimečným jen pro pacienty. Zvláštní službu prožijí také zdravotníci, kteří budou muset zůstat v práci. „Služba na Štědrý den je určitě jiná než ostatní dny v roce. Všichni donesou cukroví a drobné dárečky, které si rozdají. Tento den je zkrátka i v práci slavnostní,“ uzavírá vrchní sestra urgentního příjmu Hana Hladíková.

Uvíznutá rybí kost v krku vloni potrápila celkem 5 pacientů, kteří museli vyrazit na pohotovost. Další dva ještě i na Boží hod vánoční.

Foto www.divoka-varecka.cz

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Štědrý den, Vánoce, ryby, Betlémské světlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Štědrý den se chystá i jihlavská nemocnice. Kuchaři připraví rybu nebo třeba krupičnou kaši | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.