Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jihlavskou nemocnici čeká další stěhování. Rekonstrukce se dostává do poslední fáze

Pacienty i personál v jihlavské nemocnici čeká v nastávajících dnech další stěhování, dojde k přesunu do posledních dvou lůžkových pater. Jedna z největších oprav v historii jihlavské nemocnice tak postupuje do poslední fáze. V současné době jsou tak v interním pavilonu opravena čtyři vrchní patra. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti neurologického, onkologického a kožního oddělení.

Do nově opraveného patra se teď stěhuje chirurgické oddělení. Nejvyšší opravenou část, která slouží jako „přestupní stanice“, teď obydlí kardiologie.

„Každé patro prochází kompletní rekonstrukcí a laděné je do různých barev - zelené, hnědé, žluté, další jsou oranžové nebo fialové,“ říká Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Celkově jsou po kompletní rekonstrukci tedy čtyři patra, zedníci se v těchto dnech stěhují do přízemí a prvního patra. A právě přízemí, které je průchozí mezi dvěma pavilony, bude oříšek. „Komplikovaná cesta bude pro všechny, kteří se budou chtít dostat nemocnicí na dům zdraví, nebo na rentgeny. Přes interní pavilon to nepůjde. Cesta bude značená, pevně věřím, že všichni tuto komplikaci zvládneme,“ říká provozně - technický náměstek Alexander Filip.

Rekonstrukce se samozřejmě dotýká chodu celé nemocnice. „Změn je hodně, jejich souhrn najdou pacienti na našich webových stránkách. Kompletně předěláváme také značení, protože víme, že spousta lidí se nedívá na internet, ale změny zjistí až přímo v nemocnici,“ říká ředitel Lukáš Velev. U informačního centra je také denně přítomný člověk, který pomáhá pacientům v orientaci.

„Interní pavilon pochází z přelomu 70. - 80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy budou probíhat od nejvrchnějších pater směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je přes 372 milionů korun, včetně DPH, a je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy lůžkové části skončí v říjnu 2018, poté se práce přesunou ještě do suterénu nemocnice,“ uzavírá Zachrlová.

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, rekonstrukce, interna, Lékárenský komplex Jihlava, pavilon, pacient, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavskou nemocnici čeká další stěhování. Rekonstrukce se dostává do poslední fáze | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.