Počasí dnes17 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Další člověk na Jihlavsku podlehl chřipce. Počet viróz však výrazně klesl

Kvůli komplikacím po onemocnění chřipkou zemřel v minulém týdnu v Jihlavě devětašedesátiletý muž. Na Vysočině si už toto onemocnění od loňského prosince vyžádalo 13 lidských životů. Počet akutních respiračních onemocnění v Kraji Vysočina minulý týden výrazně poklesl.

Údaje jsou však poněkud zkreslené jarními prázdninami, řekla Alena Dvořáková z Krajské hygienické stanice v Jihlavě.

„Počet nemocných klesá, ale stále se objevují virologicky prokazované chřipky. Virus tady koluje a nelze vyloučit, že přijde druhá vlna,“ řekla Dvořáková. K polovině února lékaři evidovali v celé ČR 267 klinicky závažných případů chřipkových onemocnění, které vyžadovaly intenzivní péči.  V 76 případech skončilo onemocnění úmrtím.

Lékaři na Vysočině hlásili za minulý týden 1034 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Počty se minulý týden snížily ve všech pěti okresech, nejvýrazněji na Jihlavsku. Nikde už nepřekračují hranici epidemie.

Nejvíc nemocných je na Pelhřimovsku, nejméně na Havlíčkobrodsku. Pro návštěvy jsou do odvolání stále uzavřena dvě sociální zařízení. Jde o domov důchodců v Proseči u Pošné a Alzheimercentrum v Jihlavě. Aktuální informace najdou zájemci na webu.

Autoři

Štítky nemoc, chřipka, Kraj Vysočina, okres Jihlava, Jihlava, Alena Dvořáková, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, Česko, okres Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další člověk na Jihlavsku podlehl chřipce. Počet viróz však výrazně klesl | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.