Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jihlavská nemocnice ošetřila v neděli večer další zraněné na festivalu. Byly mezi nimi i děti

Jihlavská nemocnice v neděli večer ošetřila další účastníky hudebního festivalu, kteří se po půlnoci zranili při tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu. Většina měla pohmožděniny a drobné rány. Podle posledních údajů Nemocnice Jihlava v ní ošetřili 34 lidí, někteří museli být hospitalizováni. V nemocnici zůstávají čtyři pacienti na dětském oddělení, jeden z nich je na jednotce intenzivní péče, stejně jako dvě dospělé ženy, řekla mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

„Celkový počet lidí, které jsme v souvislosti s Vysočina festem ošetřili, je 34. Prvně jich bylo 17 a dalších 17, kteří přišli během odpoledne a večera včera (v neděli)," řekla Monika Zachrlová.

V jihlavské nemocnici skončilo po tlačenici na hudebním festivalu 17 lidí. Tři z nich jsou na JIP

Na festivalu v Jihlavě se v noci na dnešek v tlačenici u vchodu do velkého nafukovacího stanu zranilo několik lidí. Lidé stan v panice opouštěli, když se začala prohýbat jeho střecha, informovala policie ráno na síti X. Policie uvedla, že zraněných...

U všech hospitalizovaných dětských pacientů lékaři předpokládají, že se vyléčí bez následků. Stav dospělých na JIP je vážnější, jednu z hospitalizovaných žen by ale dnes podle mluvčí mohli lékaři přeložit na běžný pokoj. Rozhodnou se po kontrolních vyšetřeních. Nikdo z těch, kdo do nemocnice přišel v neděli večer, neměl poranění vážné, dodala Zachrlová.

V noci na neděli přivezla zdravotní záchranná služba do nemocnice sedm lidí, další přišli na ošetření sami. Policie vyšetřuje událost na Vysočina festu jako obecné ohrožení z nedbalosti. Organizátoři jsou přesvědčeni, že všechna bezpečnostní opatření dodrželi.

Co se na festivalu vlastně stalo? 

„Celé nešťastné události předcházel výpadek elektrického proudu po úderu blesku. Nafukovacímu stanu se začala prohýbat střecha. Pořadatelé proto vyzvali lidi, aby stan spořádaně opustili, ale v místě zřejmě došlo k davové panice a všichni se hromadně snažili dostat ke vchodu. Na místě záchranáři ošetřili zhruba dvanáct osob s různými typy poranění," popsala pár hodin poté policejní mluvčí Dana Čírtková.

V noci na neděli platila pro Vysočinu výstraha před silnými bouřkami. Pořadatelé posunuli vystoupení posledních interpretů tak, aby produkce skončila před půlnocí. Krátce nato začalo pršet. 

K události kromě jihlavských profesionálních hasičů vyjeli ještě jejich kolegové z Bedřichova a Polné. 

Letošní ročník Vysočina festu byl jubilejní, desátý. Každoročně se koná v areálu letního kina. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Drozdová

Štítky zranění, počasí, policie, festival, nemocnice, ošetření, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice ošetřila v neděli večer další zraněné na festivalu. Byly mezi nimi i děti | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.