Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Incident na diskotéce v Horní Cerekvi. Opilý policista v civilu měl napadnout několik lidí, případ teď šetří GIBS

Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) v těchto dnech zaměstnává případ policisty, který měl být účastníkem potyčky, k níž došlo v sobotu 30. března na akci Legendy diskoték. Ta se konala v kulturním domě v Horní Cerekvi. Na případ redakci Jihlavské Drny upozornil svědek s tím, že si přál zůstat v anonymitě.

„Policista, který na akci přišel v civilu, se opil, pak se porval a oháněl se služebním průkazem. Napadl několik lidí, jeden z nich se s ublížením na zdraví přihlásil na policejní služebně, měl prý mít šlápotu přes půl obličeje. Policista tak dlouho provokoval, až na něj opravdu někdo zavolal policii. Na tu si snad taky vyskakoval,“ sdělil Drbně svědek.

Redakce se na zmíněného policistu obrátila, neboť zná jeho jméno. Odpověď na dotaz ale doteď nedostala.

„K nějakému incidentu na uvedené akci skutečně došlo, napadení prošetřuje policie, tak by bylo asi vhodnější kontaktovat je. Já mám informace spíše nepřímé a nerad bych se pouštěl do nějakých spekulací,“ vyjádřil se na redakční dotaz starosta Horní Cerekve Milan Kunst.

„Rvačka kvůli holce."

To, že k incidentu na akci skutečně došlo, potvrdil jeden z organizátorů Václav Háva. Podle něj přímo uvnitř kulturního domu se ale nic takového nestalo. Potyčka se odehrála až pak venku. „Údajně se měl někdo poprat na parkovišti po akci. Byli to snad cerekvičtí kluci kvůli nějaké holce. Vím nevím. Druhý den mi pak volala policie, která sháněla nějaké svědky. Rvačka se měla stát až ve chvíli, kdy byl kulturní dům prázdný a nikdo už tam nebyl,“ řekl Drbně Václav Háva. K incidentu na parkovišti mělo dojít kolem 4. hodiny ranní, a to už nového letního času, který se tu noc měnil.

Případem policisty se nyní zabývá GIBS, což redakci potvrdila mluvčí policistů na Vysočině Dana Čírtková. „Touto záležitostí se zabýváme. Více v tuto chvíli nelze sdělit,“ dodala stručně mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Případ budeme i nadále sledovat. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky akce, napadení, incident, alkohol, policie, GIBS, Horní Cerekev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dan Kokora

Mám osobní zkušenosti (byl jsem minimálně 50x svědkem) jak policisté ČR na noční jezdí na opuštěná místa spát. A kdo mně na to upozornil první byl strážník MP, o kterých jsem věděl také dávno, že to dělají. Navíc policisté téměř všechny případy odkládají, aby neměli práci a když jsem je telefonicky pobízel, aby se věnovali mému případu, tak jsem se od sousedů dozvěděl, že jeden z nich řekl, že to není jeho práce! A co je tedy jejich práce? Když jsem si písemně stěžoval jejich nadřízením, jen se vymluvili a poté se mi stejný policista smál, že si zase můžu klidně stěžovat! A co dělá státní zastupitelství, které by mělo kontrolovat jejich práci???

Neděle, 7. dubna 2024, 04:06Odpovědět

Josef Vyndalho

brzy bude změna hesla pro policii, "POMÁHAT, CHLASTAT A NAPADAT"

Sobota, 6. dubna 2024, 16:30Odpovědět

Incident na diskotéce v Horní Cerekvi. Opilý policista v civilu měl napadnout několik lidí, případ teď šetří GIBS | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.