Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V jihlavské nemocnici se zrekonstruuje další pokoj. Téměř čtvrt milionu poputuje na geriatrii

Pacienti na geriatrii v jihlavské nemocnici v tomto roce čeká opravené zázemí. Rekonstrukce pokoje zde proběhne díky již tradiční akci Vánoční pokoj, při které se desítky lidí skládaly na jednotlivé vybavení. Půjde již o čtvrtý pokoj, který se díky dárcům podaří opravit.

Opravené standardní pokoje, za které pacienti neplatí, jsou už nyní na dětském, traumatologickém a gynekologickém oddělení. V loňském roce se dárci skládali na pokoj pro pacienty na Oddělení geriatrické a následné péče. A výtěžek byl tentokrát rekordní. Díky všem dárcům se vybralo téměř čtvrt milionu korun. Pokoj na Oddělení geriatrické a následné péče se opraví během letošního roku.

Jihlavská nemocnice mohla díky dárcům opravit už tři Vánoční pokoje. Peníze na rekonstrukci se vybírali vždy měsíc, akce končila vždy na Štědrý den, tedy 24. prosince. „V roce 2013 se podařilo vybrat 117 500 korun, za které se opravilo zázemí pro hospitalizované děti a jejich doprovod. V roce 2014 to byla částka 101 169 korun, díky kterým se opravilo zázemí na traumatologickém oddělení pro tři pacienty. V roce 2015 to bylo 107 450 korun na pokoj na gynekologii. Letošní částka byla celkem 226 330 korun, přičemž jihlavská firma Bosch Diesel na něj přispěla sto tisíci, které byly z akce Svařák,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Akce Vánoční pokoj:

Princip je každý rok stejný, na stránkách www.nemji.cz/vanocnipokoj si mohli dárci vybrat konkrétní položku, nebo přispět libovolnou částkou.

Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Štědrý den, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici se zrekonstruuje další pokoj. Téměř čtvrt milionu poputuje na geriatrii | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.