Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dětské oddělení havlíčkobrodské nemocnice hlásí téměř plno. Důvodem jsou hlavně zavřené ordinace pediatrů

Během vánočních svátků se ve velkém zaplnilo dětské oddělení havlíčkobrodské nemocnice. Důvodem je velký nárůst respiračních onemocnění, komplikace viróz a úrazy u dětí. Jak informovala mluvčí nemocnice Petra Černo, aktuálně je zaplněna kapacita lůžkového oddělení z 90 procent.

„Snažíme se děti zaléčit a pouštět do domácího ošetřování, abychom kapacitu uvolnili pro další pacienty," říká primářka dětského oddělení havlíčkobrodské nemocnice Magdalena Chvílová Weberová. Respirační onemocnění a virózy jsou také hlavním důvodem, proč nemocnice aktuálně žádá návštěvy hospitalizovaných dětí, zejména novorozenců, aby v případě příznaků onemocnění návštěvu odložily nebo použily ochranu úst a nosu.

Petra Černo dále říká, v období vánočních svátků navštívilo lékařskou pohotovost zhruba 40 dětí denně. Situace se nelepší ani v těchto dnech. Většina ambulancí praktického lékařství pro děti a dorost v širokém okolí je uzavřena, a tak rodiče s dětmi jedou rovnou do nemocnice. „Respiračních infektů je opravdu hodně. Zejména u batolat a novorozenců znamenají problém," dodala primářka dětského oddělení.

Hodně úrazů 

Během uplynulých svátků se zaplnily čekárny nejen dětskými pacienty, plno bylo také v traumatologických ambulancích havlíčkobrodské nemocnice.

V období od 23. prosince do 26. prosince bylo denně ošetřeno s úrazy okolo 30 pacientů plus 25 příjezdů rychlé zdravotnické služby denně na urgentním příjmu. „Nejčastějšími úrazy jsou zlomeniny zápěstí, kontuze hrudníku, distorze hlezna, otřes mozku. Zdravotnická záchranná služba vozila nejčastěji dopravní nehody, které si vyžádaly hospitalizaci a následnou operaci," sdělila vrchní sestra havlíčkobrodského urgentního příjmu Dana Tvrdíková.

Ohodnoť článek

Foto orzalaga / pixabay | Zdroj Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky nemocnice, dítě, děti, dětské, oddělení, viróza, nemoc, Havlíčkův Brod

Dětské oddělení havlíčkobrodské nemocnice hlásí téměř plno. Důvodem jsou hlavně zavřené ordinace pediatrů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.