Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dálniční policisté z Velkého Beranova hromadně darovali krev. Pro osm z nich to byla premiéra

Daruj krev, zachráníš život. Tímto heslem se řídí policisté dálničního oddělení ve Velkém Beranově, kteří ve čtvrtek 2. listopadu společně darovali krev v jihlavské nemocnici. Na odběr hromadně přišlo celkem 21 policistů a dvě civilní zaměstnankyně.

Mezi nimi bylo i osm prvodárců. „Jedním z hlavních cílů tohoto hromadného darování krve je v rámci Policie České republiky i u veřejnosti rozšířit povědomí o bezpříspěvkovém darování krve a tím pomoci transfúzním stanicím v Kraji Vysočina najít další nové pravidelné dárce,“ vysvětluje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dálniční policisté v rámci každodenního výkonu služby zasahují velice často u vážných dopravních nehod, při kterých dochází ke zranění. Zdravotníci následně převáží zraněné do nemocnice k dalším operačním zákrokům. Při nich bývá akutní potřeba krevních transfuzí. Proto dálniční policisté sami nejlépe vědí, že darováním krve přispívají k záchraně životů.

„Těší mě, že naši policisté pomáhají také touto formou. Děkuji všem, kteří se do hromadného darování krve zapojili, protože každý, kdo se rozhodne darovat krev, tím může zachránit lidský život. Policisté svým přístupem přispěli k dobrému jménu našeho krajského policejního ředitelství,“ uvedl Karel Sehnal, náměstek ředitele pro vnější službu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dárci krve Nemocnice Jihlava | Zdroj Policie ČR

Štítky dárce, krev, zdraví, pomoc, policie, dálnice, Velký Beranov, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Výborně,jedině dobře,záslužný čin!!!!!!!!!!

Pátek, 3. listopadu 2023, 10:14Odpovědět

Dálniční policisté z Velkého Beranova hromadně darovali krev. Pro osm z nich to byla premiéra | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.