Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sestřičky v jihlavské nemocnici mají nové pomocníky. Práci jim ulehčí 33 glukometrů s QR kódem

Zdravotníci v jihlavské nemocnici mají nové pomocníky, které jim ulehčí práci. Zejména tedy sestřičkám. Řeč je o přístrojích na měření hladiny glukózy v krvi (glykémie) neboli takzvaných profesních glukometrech.

Nové glukometry nemocnice pořídila na všechna lůžková oddělení. S novými profesními glukometry, které nahradily glukometry osobní, mají sestřičky jednodušší práci. „Přes QR kód se načte do přístroje identifikace pacienta a změří se hodnota glukózy. Po vložení přístroje do dokovací stanice se naměřené výsledky ihned přenesou do laboratorního a nemocničního informačního systému, takže lékař ihned vidí hladinu glykémie u příslušného pacienta,“ popisuje biochemická analytička Miroslava Siříšťová.

Rozdíl je v tom, že dříve se do přístroje data o pacientovi nenahrála a musela se přepisovat ručně. „Navíc, díky QR kódu, který si sestřičky načtou z náramku na ruce pacienta, nemůže dojít k záměně,“ popisuje další užitečnou funkci Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Přístroje, které změří takzvanou glykémii, využívají zdravotníci každý den. A to nejen u diabetiků. „Využíváme je také u přijímaných pacientů, u kterých je třeba rychle znát hodnotu glukózy,“ dodává Siříšťová.

Nových glukometrů je nyní v jihlavské nemocnici 33. Jak dodala na závěr Zachrlová, ročně se pomocí těchto malých přístrojů provede více než 80 tisíc měření hladiny glukózy.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky glukóza, měření, cukr, glykémie, přístroj, vybavení, zdraví, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sestřičky v jihlavské nemocnici mají nové pomocníky. Práci jim ulehčí 33 glukometrů s QR kódem | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.