Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Choďte na urgent pouze s akutními zdravotními problémy, žádá novoměstská nemocnice

Během letních prázdnin přibývá úrazů a zdravotních problémů, s tím jde ruku v ruce delší čekací doba na urgentním příjmu v nemocnicích. Výjimkou v tomto není ani nemocnice v Novém Městě na Moravě.

„Na urgentním příjmu (Emergency) budou o prázdninách pacienti čekat na ošetření o něco déle. Je to dáno prázdninovým režimem, kdy se v regionu vyskytuje větší množství mimospádových obyvatel, kteří také občas pohotovostní službu vyhledávají. Přibývá i úrazů a náhlých onemocnění,“ nastínila Helena Zelená Křížová, mluvčí Nemocnice v Novém Městě na Moravě.

Toto zdravotnické zařízení se proto obrací na pacienty s prosbou, aby lékařské ošetření na urgentním příjmu vyhledávali pouze v případě akutních zdravotních potíží, které svým charakterem nestrpí odklad. „V méně závažných případech by měli navštívit svého praktického lékaře,“ dodává mluvčí.

Lidé, kteří přijdou na urgentní příjem novoměstské nemocnice, budou ošetřeni podle závažnosti jejich zdravotního stavu, přičemž o pořadí pacientů rozhoduje lékař. Jak říká Zelená Křížová, přednostně ošetřeni budou pacienti přivezení rychlou záchrannou službou. „Proto se někdy čekací doba těch, kteří se dostaví s méně závažným problémem, může prodloužit,“ upozornila mluvčí novoměstské nemocnice.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Nové Město na Moravě

Štítky ošetření, urgent, příjem, zdraví, nemoc, úraz, léto, prázdniny, nemocnice, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Choďte na urgent pouze s akutními zdravotními problémy, žádá novoměstská nemocnice | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.