Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nemocnice Třebíč kvůli respiračním nemocem zakázala návštěvy. Má zcela plné infekční oddělení

Nemocnice Třebíč kvůli velkému počtu pacientů s respiračními chorobami zakázala do odvolání návštěvy. Její infekční oddělení už je zcela zaplněné, řekla mluvčí třebíčské nemocnice Jitka Mácová. Návštěvy už nějakou dobu nemohou ani do dalších tří krajských nemocnic, povolené jsou pouze v Nemocnici Pelhřimov, která vyžaduje při příchodu do nemocnice od návštěv a pacientů, aby si zakrývali dýchací cesty.

Návštěvy v třebíčské nemocnici podle Mácové mohou k pacientům v terminálním stadiu. Zákaz neplatí ani pro otce při porodu nebo pro doprovod pro děti, nesmí ale vykazovat příznaky nemoci. Na Třebíčsku je podle informací Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina na 100 tisíc obyvatel 1604 nemocných s akutními respiračními onemocněními.

„Aktuálně neuvažujeme, že bychom návštěvy u nás v nemocnici zakázali, ale samozřejmě bedlivě sledujeme situaci, pokud by se výrazně zhoršila, tak bychom k zákazu přistoupili," řekla mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová. Na Pelhřimovsku je nyní na 100 tisíc obyvatel 2420 nemocných s respiračními chorobami.

Počet lidí s respiračními nemocemi v kraji za týden mírně klesl. Dvanáct nakažených chřipkou je v nemocnici

Nemocných s akutními respiračními chorobami na Vysočině za uplynulý týden ubylo. Na 100 tisíc obyvatel připadá 2059 nemocných, před týdnem jich bylo o 426 víc. Laboratoře u pacientů na Vysočině potvrdily chřipky, zejména typu A, i RS viry, 12...

Návštěvy už loni 27. prosince zakázala Nemocnice Jihlava, o den později se připojila také nemocnice v Havlíčkově Brodě. Už od 19. prosince 2022 nesmí návštěvy také do nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku. Podle její mluvčí Heleny Zelené Křížové zatím nemocnice obnovení návštěv neplánuje, nemocných je pořád hodně. Na 100 tisíc obyvatel Žďárska nyní připadá 3259 nemocných s respiračními onemocněními.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Třebíč

Štítky návštěvy, nemocnice, chřipka, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Třebíč kvůli respiračním nemocem zakázala návštěvy. Má zcela plné infekční oddělení | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.