Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Počet lidí s respiračními nemocemi v kraji za týden mírně klesl. Dvanáct nakažených chřipkou je v nemocnici

Nemocných s akutními respiračními chorobami na Vysočině za uplynulý týden ubylo. Na 100 tisíc obyvatel připadá 2059 nemocných, před týdnem jich bylo o 426 víc. Laboratoře u pacientů na Vysočině potvrdily chřipky, zejména typu A, i RS viry, 12 lidí je kvůli závažnému průběhu hospitalizovaných, řekla mluvčí Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina Jana Böhmová.

Přes celkový pokles nemocnosti se dál zvyšuje počet nemocných starších 65 let. Za uplynulý týden jich přibylo pět procent, týden předtím byl nárůst pětatřicetiprocentní.

Epidemii podle Böhmové mohly zpomalit dovolené, díky kterým nebylo tolik lidí v pracovním kolektivu, i vánoční prázdniny ve školách, které dneškem končí. Pro další snižování nemocnosti bude důležité, aby se do lavic vracely zcela zdravé děti.

Hygienici slaví 70. výročí. Ti na Vysočině si poradili s epidemií slintavky v Hodicích či s kyanidy v řece

Rok 1952 přinesl v naší zemi novou službu, přesně před 70 lety začaly fungovat krajské hygienicko – epidemické stanice. Svou činnost v témže roce zahájila také Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina (KHSV).

Nejvyšší nemocnost v posledním týdnu zaznamenalo Žďársko, kde na 100 tisíc obyvatel připadá 3259 nemocných. Nejnižší nemocnost je na Vysočině asi s půl milionem obyvatel na Jihlavsku, kde je při stejném přepočtu 1414 nemocných.

V Nemocnici Jihlava platí od 27. prosince minulého roku kvůli vyšší nemocnosti zákaz návštěv. O den později zakázala návštěvy také Nemocnice Havlíčkův Brod. Návštěvy nemohou už od 19. prosince do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Zbylé dvě krajské nemocnice v Třebíči a Pelhřimově vyžadují u lidí přicházejících do nemocnice používání respirátorů. Na návštěvy k pacientům by měli přicházet jen lidé bez příznaků respiračních nemocí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet lidí s respiračními nemocemi v kraji za týden mírně klesl. Dvanáct nakažených chřipkou je v nemocnici | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.