Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Pacienti na jihlavském urgentním příjmu mají díky novým zástěnám potřebné soukromí

Jihlavský urgentní příjem přijme za rok od zdravotnické záchranné služby kolem 9 500 pacientů, a to z celého kraje. Ve velké příjmové místnosti je pět lůžek. Nově jsou oddělené posuvnými zástěnami, díky tomu je zachována intimita pacientů. Nákup a instalace byla možná díky sponzorovi.

„Crash room je v provozu 24 hodin denně. Dá se říci, že téměř všichni pacienti, které přivezou záchranáři, projdou právě tímto místem. Výjimkou jsou třeba dětští pacienti,“ vysvětluje vrchní sestra urgentního příjmu Jana Pazourková. 

Prostor je tvořen z jedné větší haly, kde jsou čtyři lůžka a jedné samostatné místnosti, kde je umístěno jedno lůžko. Ročně do jihlavské nemocnice míří zhruba 9 500 posádek záchranné služby, které přivážejí pacienty právě na crash room. „Záchranná služba k nám přiváží pacienty jakékoliv věkové skupiny a s různorodými potížemi. Posuvné zástěny jsou pro pacienty a naší práci velkým přínosem v zachování intimity. Pacienta mnohdy ke kompletnímu vyšetření musíme vysvléci a provést základní diagnostické úkony. Není výjimkou, že se stav rapidně zhorší, a díky zástěnám mohou zdravotníci potřebné úkony vykonávat bez přítomnosti a zraky ostatních. Často taková situace jejich stavu nepřispěla. Bohužel není výjimkou, že u nás pacient svoji cestu skončí a tímto jsme schopni aspoň nepatrně pacientovi a rodině dopřát soukromí,“ doplňuje Jana Pazourková. 

Zdravotníci na crash roomu pacienty vyšetří, stanoví diagnózu a určí, jestli bude hospitalizován, propuštěn domů, nebo například přeložen na expektační lůžko, kde v průměru stráví 2-3 hodiny. 

Pořízení zástěn bylo možné díky jihlavské společnosti Bosch Diesel. „Vybavení vyšlo na 70 tisíc korun. Většinu pokryl dar od zmiňovaného sponzora,“ dodává Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky urgentní příjem, zástěna, crash room, zázemí, soukromí, Nemocnice Jihlava, pacient, zdravotnická záchranná služba, Lékárenský komplex Jihlava, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti na jihlavském urgentním příjmu mají díky novým zástěnám potřebné soukromí | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.