Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemocnice v Jihlavě mění kotelnu. Opravy budovy, která zajišťuje teplo pro celý areál, vyjdou skoro na 50 milionů

Téměř rok bude trvat kompletní rekonstrukce kotelny v jihlavské nemocnici. Budova, která zajišťuje teplo pro celý areál, se bude opravovat ve dvou etapách. Práce a technologie vyjdou na desítky milionů korun.

Budova, která se nachází u vjezdu z ulice U Cvičiště, dodává teplo pro celou jihlavskou nemocnici. Investovat se bude do technologií i stavebních prací. „Vymění se kotle, kogenerační jednotky, rekonstruovat se budou inženýrské sítě,“ jmenuje provozně technický náměstek Alexander Filip.

Kotelna dodává teplo do celého areálu největší nemocnice v Kraji Vysočina, která čítá přes 700 lůžek a zaměstnává 1600 lidí, je také jedním z největších zaměstnavatelů v kraji. Ročně přijme kolem 25 tisíc hospitalizovaných pacientů a zdravotníci ošetří zhruba 370 tisíc ambulantních pacientů.

„Stavba se předává tento týden a práce budou kompletně hotové na konci září příštího roku. Probíhat budou ve dvou etapách. Stavební úpravy by měly být hotové do konce dubna příštího roku a poté budou probíhat instalace technologií. Investorem je Kraj Vysočina a náklady jsou bez mála 50 milionů korun včetně DPH,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky kotelna, oprava, rekonstrukce, teplo, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, technologie, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Jihlavě mění kotelnu. Opravy budovy, která zajišťuje teplo pro celý areál, vyjdou skoro na 50 milionů | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.