Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Pelhřimově má nový urgentní příjem. Pacienti ho začnou využívat od 1. září

Nemocnice v Pelhřimově má od úterý 24. srpna nový urgentní příjem, kdy byl slavnostně předán zaměstnancům. Pro pacienty bude otevřen 1. září. Specializované pracoviště s nepřetržitým provozem se nachází v hlavní lůžkové budově v těsné blízkosti chirurgických a ortopedických ambulancí.

Významnou novinkou pokrokové Emergency je zázemí pro čtyři kompletně monitorovaná lůžka v expektační místnosti s možností využití lůžek v infuzní terapii či v crash roomu. „V případě velkého počtu pacientů budeme schopni uložit, monitorovat a mít pod dozorem najednou sedm pacientů, což je oproti současnému stavu obrovská změna a velký pokrok v urgentní medicíně pelhřimovské nemocnice,“ uvedl ředitel nemocnice Michal Kozár. Urgentní příjem navazuje na již fungující provozy, kterými jsou mimo jiné rentgeny a operační sály.

Zhotovitelem stavby Urgentního příjmu Nemocnice Pelhřimov je společnost Esox, s.r.o. Investorem je zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina. Stavební náklady na rekonstrukci a rozšíření urgentního příjmu činí bez DPH necelých 16 milionů korun. Náklady na zdravotnickou techniku jsou včetně DPH vyčísleny přibližně na 14 milionů korun.

Moderní pracoviště urgentního příjmu představuje zvýšení kvality péče o pacienty, nabízí lepší pracovní prostředí pro zaměstnance a jedno centrální kontaktní místo pro kontakt se Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina.

Nový urgentní příjem je velkým benefitem pro pacienty i provoz nemocnice. Přináší s sebou dostatek lůžek, větší a vyhovující prostory, lepší monitoraci vedenou na centrální monitor a především se změní celá jeho koncepce. Emergency se stane jednotným předávacím místem pro všechny pacienty, kteří budou do nemocnice transportováni záchrannou službou. Posádka už nemusí přemýšlet, zda se jedná o diagnózu pro chirurgickou ambulanci, jednotku intenzivní péče nebo interní obor,“ sdělila vedoucí lékařka urgentního příjmu Lenka Součková Sedláková.

V současné době ošetří lékaři denně na urgentním příjmu v průměru patnáct pacientů. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek při prohlídce Emergency ocenil venkovní stavební úpravy. „Za velice praktické z pohledu zdravotnického laika vidím nové venkovní zastřešení – nejen pro týmy z Emergency, ale i pro posádky zdravotnické záchranné služby.“ Jak připomněl hejtman, Kraj Vysočina je aktuálně hlavním investorem další realizované stavby v areálu krajské nemocnice. Zhruba do 1,5 roku bude dostavěn nový pavilon, kam se přesune dětské oddělení včetně lůžkového oddělení pro větší děti, kojence i batolata, porodnice, neurologická lůžková jednotka, v posledních patrech pak budou fungovat ambulance gynekologie včetně jejího lůžkového oddělení a oddělení šestinedělí.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov

Štítky emergency, urgentní, příjem, zdraví, Nemocnice Pelhřimov, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, pacient, nemocnice, Kraj Vysočina, Vítězslav Schrek, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Pelhřimově má nový urgentní příjem. Pacienti ho začnou využívat od 1. září | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.