Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidé s lupénkou, kteří odsouvají návštěvu lékaře v jihlavské nemocnici, se mohou připojit na on-line konzultaci

Zhruba dvě procenta lidí v ČR trápí onemocnění zvané psoriáza neboli lupénka. Tato nemoc postihuje jak ženy, tak muže. Nejčastějším projevem je olupování zarudlé pokožky, neboť ta se obměňuje až sedmkrát častěji než normálně. Pacientům lékaři v jihlavské nemocnici nabízejí nově možnost on-line konzultace.

Nemocnice Jihlava otevře své virtuální dveře 23. června, on-line konzultace nabídne v časech od 9 do 12 hodin. „Dlouhotrvající pandemie a s ní spojená opatření vedou k tomu, že pacienti mají tendenci odsouvat své návštěvy lékařů. Pacientům trpícím lupénkou je nyní umožněno řešit své problémy s onemocněním i on-line, a to díky poradně v rámci Dnů otevřených ambulancí. Stres a celková náročnost současné doby mohou problémy lupénkářů ještě zhoršit. Proto doporučuji nemoc a její příznaky nepodceňovat. On-line poradna je určena jak pro pacienty, kteří lupénku již léčí, tak také pro ty, kteří ji ještě nemají potvrzenou odborníkem. Využít služeb poradny mohou i děti a mládež,“ říká primářka kožního oddělení Marie Policarová.

Odkaz na rezervační systém a podrobné informace najdou pacienti na webu. Stačí si vybrat konkrétní den a jeden z nabízených časů. Následně obdrží e-mail s potvrzením rezervace a odkazem na videohovor – přes něj se v konkrétní čas připojí k on-line konzultaci s lékařem. Potřebovat k tomu budou počítač, tablet nebo chytrý telefon s webkamerou a mikrofonem.

„Lupénka může u některých pacientů v tomto nelehkém období také započít, na vině tomu je stres či nestandardní režim. Nejčastěji se toto onemocnění projevuje na kůži, ve vlasech a na nehtech. Může dojít i k rozvoji psoriatické artritidy, tedy k zánětu šlach a kloubů. Touto nemocí trpí přibližně jedna čtvrtina pacientů s lupénkou. Rozhodně se nevyplácí své potíže podceňovat, ideální je se o všem poradit s lékařem,“ říká primářka Marie Policarová.

V Nemocnici Jihlava se novými možnostmi léčby lupénky zabývají již 12 let. Jako specializované centrum nabízí řešení i pro středně těžké a těžké pacienty, kteří na léčbu lupénky už možná zanevřeli.

Ohodnoť článek

Foto Kůže a klouby

Štítky lupénka, nemoc, kůže, on-line, konzultace, kožní, nemocnice, Jihlava, psoriáza, lékař, Lékárenský komplex Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé s lupénkou, kteří odsouvají návštěvu lékaře v jihlavské nemocnici, se mohou připojit na on-line konzultaci | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.