Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Záchranáři na Vysočině budou k pacientům vyjíždět novými sanitkami s designovými světly na střeše

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina (ZZS) má osm nových sanitek, pořídila je v rámci veřejné zakázky koncem května letošního roku. Jde o vozy značky Volkswagen Transporter 4motion s naftovými motory o výkonu 146 kW, díky kterým mohou dosáhnout rychlosti až 184 km/hod.

Pořizovací cena osmi sanitních vozů je celkem 24 190 320,- Kč.

Nové sanitní vozy, které mají záchranáři na Vysočině k dispozici, jsou vybaveny pohonem obou náprav, zesíleným pérováním či sedmistupňovou DSG převodovkou. „Právě automatické řazení při vyšších rychlostech a kritických situacích zvyšuje bezpečnost řízení, jelikož má řidič po celou dobu jízdy obě ruce na volantu. Samozřejmostí je klimatizace ambulantního prostoru, kterou převážně v horkých dnech ocení jak pacienti, tak i posádka. Asi největší proměnou prošlo střešní výstražné světelné zařízení, které dostalo zcela nový design,“ informuje mluvčí ZZS Kraje Vysočina Petr Janáček.

Nyní čeká nové sanitní vozy dovybavení přístroji a IT technologiemi a následně budou přiděleny na výjezdové základny Havlíčkův Brod, Jihlava, Telč, Počátky, Třebíč, Humpolec, Jemnice a Pelhřimov.

Průběžná obnova vozového parku ZZS Kraje Vysočině probíhá pravidelně každý rok. „Průměrné stáří sanitních vozidel, které ročně najezdí bezmála dva miliony kilometrů, je necelých 5 let,“ dodal mluvčí Janáček.

Krajští záchranáři mají osm nových sanitek

Středa, 9. června 2021, 15:53

Krajští záchranáři mají osm nových sanitek
Krajští záchranáři mají osm nových sanitek

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Kraje Vysočina

Štítky sanitka, vůz, záchranář, ZZS, Vysočina, pacient, Kraj Vysočina, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Volkswagen Transporter, Jihlava, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři na Vysočině budou k pacientům vyjíždět novými sanitkami s designovými světly na střeše | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.