Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cyklojízda Na kole Žďárskými vrchy opět pomůže malým pacientům z jihlavské nemocnice

Žďárský cyklista Aleš Wasserbauer se vloni rozhodl uspořádat první cyklojízdu s názvem Na kole dětem Žďárskými vrchy. Tento sportovec měl nádor, a proto mu musela být ve stehně amputovaná noha. Z tohoto důvodu měl potřebu udělat něco pro malé děti. V sobotu 13. srpna se jeho cyklojízda pojede už podruhé.

V čele peletonu nebude chybět Josef Zimovčák a již zmiňovaný Aleš Wasserbauer. Část výtěžku cyklojízdy opět poputuje na dětské oddělení jihlavské nemocnice.

Charitativní cyklojízda  Na kole dětem Žďárskými vrchy se jede 13. srpna, startuje se v rekreačním centru Pilák v 9:30.  Z Piláku pokračuje do Žďáru nad Sázavou, Herálce, Svratky a Křížánek. Dále přes Milovy, Sněžné, Tři studně, Vlachovice, Nové Město na Moravě a Mělkovice. Příjezd je zpět do rekreačního centra Pilák. Celkem je trasa dlouhá 65 kilometrů.

„Také letos se chystáme na kolo a moc se těšíme,“ říkají vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková s primářem Martinem Zimenem.

Obrovský podíl na organizaci cyklojízdy má samotný cyklista Aleš Wasserbauer. „Jsou to hodiny a hodiny telefonátů, organizací a schůzek. Rád bych poděkoval mojí rodině a sponzorům.“

„Budeme rádi, pokud se široká veřejnost připojí a pojede s námi. Veškeré informace o cyklojízdě a také registrace jsou na stránkách na www.zdaracidetem.cz,“ doplňuje a zároveň zve Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.  

Výtěžek z loňského ročníku cyklojízdy putoval na opravu pooperačního pokoje pro děti v jihlavské nemocnici (více čtěte zde).

 

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky cyklojízda, Lékárenský komplex Jihlava, Aleš Wasserbauer, Žďárské vrchy, Josef Zimovčák, Žďár nad Sázavou, Herálec, Svratka, Nové Město na Moravě, Vlachovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklojízda Na kole Žďárskými vrchy opět pomůže malým pacientům z jihlavské nemocnice | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.