Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rudá růže jako poděkování. Obdarovány dnes byly i sestřičky na Vysočině

Dnes slaví svůj den všechny zdravotní sestry. Je totiž Mezinárodní den sester, který se snaží, na den narození Florence Nightingale, anglické zakladatelky moderního ošetřovatelství, upozornit na tuto náročnou profesi. Proto dnes třeba v jihlavské nebo pelhřimovské nemocnici všechny sestřičky dostaly červenou růži.

Mezinárodní den sester se každoročně slaví 12. května. Tímto dnem si připomínáme narození Florence Nightingale, anglické ošetřovatelky šlechtického původu, která je považována za zakladatelku a průkopnici povolání všeobecné (zdravotní) sestry a moderního ošetřovatelství. Florence Nightingalová se narodila 12. května 1820 v Itálii ve Florencii, a proto dostala jméno Florence.

Květiny do obou nemocnic dovezly studentky jihlavské Vysoké školy polytechnické, a to jako poděkování všem sestrám za jejich práci.

„Děkujeme nejen zdravotním sestrám, ale i všem zaměstnancům Nemocnice Pelhřimov, kteří zajišťují bezproblémový chod zařízení, a jejichž prioritou je poskytovat kvalitní a profesionální zdravotní péči,“ řekla mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová.

Studentky nezapomněly ani na sestřičky v jihlavské nemocnici, kde na všechna oddělení roznesly celkem 250 rudých růží. „Děkujeme, ceníme si výborné spolupráce s VŠPJ,“ vyjádřila poděkování Nemocnice Jihlava na svém facebookovém profilu.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava, Nemocnice Pelhřimov

Štítky sestra, mezinárodní den, oslava, růže, poděkování, nemocnice, Florence Nightingalová, Kraj Vysočina, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Lékárenský komplex Jihlava, Itálie, Florencie, Florenc, Vysoká škola polytechnická Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudá růže jako poděkování. Obdarovány dnes byly i sestřičky na Vysočině | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.