Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plastická chirurgie už dávno není jen rozmarem celebrit. Staráme se také o pacienty, na které se v nemocnici nedostane, říká primář jihlavské kliniky

PR článek

Na oddělení Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie Fakultní nemocnice v Brně je primářem, v Jihlavě má svou vlastní kliniku. Plastické chirurgii se MUDr. Filip Černoch věnuje přes dvacet let. Jak se za poslední proměnil jeho obor? Ohromně. A to především z hlediska vnímání lidí, říká primář.

Co se lidem vybaví při slovním spojení plastická chirurgie? „Dříve by to byly téměř jen výhradně celebrity a jejich nové nosy, prsa či liposukce. V posledních letech má však s plastickou chirurgií čím dál více lidí svou vlastní, přirozenou zkušenost,” uvádí primář.

Plastická chirurgie je podle něj oborem, který v první řadě pomáhá lidem. „Ať už jde o duševní nepohodu spojenou s vlastním vzhledem nebo konkrétní fyzické problémy, které vyžadují chirurgickou nápravu,” vysvětluje lékař.

Od přepadlých víček po modelaci prsou

Návštěva jihlavské CBP kliniky je tak ideálním řešením jak pro lidi nespokojené se svým aktuálním vzhledem, tak pro pacienty s drobnými neduhy jakými mohou být výrazná mateřská znaménka nebo přepadlá oční víčka.

„Naše nabídka je opravdu široká: od zvětšení, zmenšení nebo modelace prsou přes vyhlazení vrásek v obličeji, zvětšení rtů a minilifting obličeje až po liposukci různých částí těla,” přibližuje primář.

Dnes na sál, zítra domů

Menší zákroky (minilifting, liposukce, odstranění znamének nebo jizev, vyhlazení vrásek či operace horních i dolních víček) provádí pouze v lokální anestezii. „Pacient je při zákroku plně při vědomí, celý proces od příchodu po odchod domů trvá pár hodin,” popisuje primář Černoch.

CBP klinika přitom může jako jediná na Vysočině provozovat takzvanou jednodenní chirurgii. Jde o zákroky, u kterých lokální anestezie nestačí, například operace prsou nebo abdominoplastika, neboli plastická operace břicha.

„Pacientky, které podstoupí zákrok v celkové anestezii, se poté přesunou na tzv. dospávací pokoj, kde se o ně starají anesteziologické sestřičky. Přes noc se vyspí a ráno můžou domů,” vysvětluje lékař.

Nezávazná konzultace zdarma

Ačkoliv si na CBP kliniku v Jihlavě a v Brně nachází cestu každý rok stovky pacientů, spoustu lidí si stále neuvědomuje, že právě plastická chirurgie jim může snadno pomoci s problémy, které je trápí. 

„Proto se u nás lidé mohou objednat na nezávaznou konzultaci. Probereme, co je trápí nebo co by na sobě chtěli změnit a jak jim v tom můžeme pomoci,” říká primář.

Dáreček pro dříve narozené

CBP klinika v nedávné době oslavila druhé výročí od založení. Při té příležitosti si pro své zákazníky a zákaznice v Jihlavě připravili speciální dáreček. „Abychom v současné době udělali radost především seniorům, rozhodli jsme se v měsíci květnu poskytnout lidem nad 65 let věku slevu tři tisíce korun na operaci horních víček,” slibuje primář Černoch.

Bát se klienti nemusí ani omezení provozu kvůli koronavirovým opatřením. „Lidé nám poměrně často volají, jestli vůbec můžou přijít. Můžou. Přijali jsme samozřejmě veškerá potřebná bezpečnostní opatření, abychom neohrozili sebe ani klienty,” ujišťuje lékař. „Moc děkujeme všem, kteří při nás stojí a ať už dnes, zítra nebo kdykoliv v příznivějších časech, vždy vás tu opět rádi přivítáme,” uzavírá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky cbp klinika, plastická chirurgie, filip černoch, Jihlava, Brno, klinika, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plastická chirurgie už dávno není jen rozmarem celebrit. Staráme se také o pacienty, na které se v nemocnici nedostane, říká primář jihlavské kliniky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.