Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři nemocnice na Vysočině požádaly o pomoc armádu. Do Jihlavy a Brodu dorazí v pátek

O pomoc armádu kvůli rostoucímu počtu nemocného personálu dnes požádala Nemocnice Pelhřimov. Je to třetí z pěti krajem zřizovaných nemocnic, která si vyžádala pomoc vojáků. Armáda bude od pátku do 22. ledna vypomáhat zdravotníkům v Nemocnici Havlíčkův Brod, dnes řekly mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová a mluvčí Nemocnice Pelhřimov Alexandra Knapová. Už dřív kraj potvrdil, že vojáci nastoupí v pátek na dva týdny také do Nemocnice Jihlava.

Kvůli covidu-19 je v karanténě nebo izolaci 21 pracovníků Nemocnice Pelhřimov, počty nemocných se podle Knapové zvyšují především v posledním týdnu. Pacientů s covidem-19 má Nemocnice Pelhřimov 33. Lůžek vyhrazených pro pacienty s covidem-19 je 54.

V krajem zřizované Nemocnici Jihlava bude od pátku pomáhat osm vojáků. Důvodem je vysoká nemocnost personálu nemocnice. Covid-19 má 92 z jejích asi 1600 zaměstnanců. Pomoc vojáků je dohodnutá do 21. ledna. „Vojáci budou mimo jiné pomáhat na interním oddělení nebo urgentním příjmu. Nejdřív ale bude následovat nějaké zaučení a také administrativní úkony," řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Jihlavská nemocnice má sto nakažených pracovníků, na pomoc jí přijde armáda

Provoz v nemocnicích Kraje Vysočina se výrazně komplikuje s rostoucími počty nakažených pracovníků. Nejhorší je situace v Nemocnici Jihlava, která eviduje okolo stovky nakažených zdravotníků, proto byla na pomoc přivolána Armáda ČR.

Prostřednictvím Kraje Vysočina požádala armádu o deset vojáků na dobu od 11. do 25. ledna. Jejich nástup ale ještě není potvrzený.

Nemocnice Havlíčkův Brod žádala o pomoc armádu v úterý, kvůli narůstajícímu počtu hospitalizovaných pacientů. Podle informací na webu nemocnice se nyní stará o 94 lidí. Od pátku by s péči o ně mělo pomáhat deset vojáků.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Pelhřimov / Facebook | Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, covid, pomoc, armáda, nemocnice, Vysočina, Kraj Vysočina, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, Havlíčkův Brod, Nemocnice Havlíčkův Brod, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři nemocnice na Vysočině požádaly o pomoc armádu. Do Jihlavy a Brodu dorazí v pátek | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.