Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ruce na prsa i v Jihlavě

Minulý týden otevřela obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius další putovní stánek k projektu Ruce na prsa. V jihlavském obchodním centru City Park se jednou z prvních návštěvnic stala moderátorka Marta Ondráčková, která zde prošla odbornou instruktáží a vyzkoušela si samovyšetření prsu.

Podobně jako ona, mají až do 10. května příležitost vyzkoušet si správný postup a dozvědět se užitečné informace i další ženy a dívky, které zavítají City Parku. Stánek umístěný ve druhém patře a bude k dispozici denně od 11 do 19 hodin.

Marta Ondráčková měla možnost si při odborné instruktáži na speciálně maketě vyzkoušet, jak to vypadá, když se v prsu nachází, něco co tam nepatří. „Při každém samovyšetření si, ženy vždy něco nahmatají. Není však hned důvod k panice,“ uvádí ředitelka Dialogu Jessenius Michaela Tůmová. „Je ale dobré mít se na pozoru, vyšetření si dělat pravidelně každý měsíc, poznat dobře své tělo a uvědomit si případnou změnu,“ dodává Tůmová.

„V loňském roce využilo této možnosti na 4000 žen a dívek, které navštívily náš stánek v obchodních centrech po celé republice během naší road show,“ uvádí ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius Michaela Tůmová a doplňuje i další možnosti, jak se dozvědět informace o správném postupu samovyšetření: „Naše speciální aplikace pro mobilní telefony nabízí nejen postup krok za krokem, ale je především praktickým pomocníkem, který ženy každý měsíc upozorní, že teď je ta nejlepší doba najít si deset minut na samovyšetření.“

Zdroj: Dialog Jessenius, o. p. s.

Štítky zdraví, prsa, rakovina, vyšetření, Jihlava, City Park, Marta Ondráčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruce na prsa i v Jihlavě | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.