Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dětské oddělení jihlavské nemocnice prošlo další modernizací, díky charitativnímu plesu

Výtěžek z letošního charitativního plesu jihlavské nemocnice putoval na opravu odborných ambulancí a dětské pohotovosti. Všechny opravy a změny vyšly na celkových 109 tisíc korun.

V odborné ambulanci dětského oddělení byly v uplynulých dnech vyměněny podlahy, zcela nový je tu i nábytek. „V jihlavské nemocnici je už zrekonstruovaná zhruba čtvrtina pokojů a ambulancí, které využívají nejmenší pacienti. Také za touto opravou stojí sponzoři a pomoc desítek lidí. A to například pořízením vstupenky na charitativní ples, nákupem tomboly na plese nebo třeba darem do tomboly,“ vyjmenovala Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

„Tato oprava byla náročná vzhledem k tomu, že ambulance je hodně využívaná, a to jak přes den našimi lékaři, kteří zde mají nefrologickou, gastroenterologickou, endokrinologickou, diabetologickou a rizikovou poradnu, tak i praktickými lékaři jako pohotovost. To znamená ve všední dny až do 8 hodin do večera,“ popisuje vrchní sestra Simona Hájková, která je strůjcem oprav.

ČTĚTE TAKÉ: Sedmý charitativní ples byl úspěšný. Výtěžek poputuje na další pokoj pro dětské pacienty 

Opravy na dětském oddělení jihlavské nemocnice budou dále pokračovat. V následujících týdnech se opraví pokoje pro děti do 6 let. „Na něj se využije zůstatek peněz právě ještě z charitativního plesu a z vánočního benefičního koncertu ZUŠ v Telči,“ dodává mluvčí.

Ročně je na dětském oddělení jihlavské nemocnice hospitalizováno až pět tisíc dětí a necelé dva tisíce doprovodů. Odbornými ambulancemi projde za rok až pět tisíc malých pacientů.

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, oprava, ples, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětské oddělení jihlavské nemocnice prošlo další modernizací, díky charitativnímu plesu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.