Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bezkontaktní měření teploty a dezinfekce. Jihlavská nemocnice zavádí novinku

Zatím jen zaměstnanci jihlavské nemocnice testují bezkontaktní zařízení, které během několika vteřin změří teplotu a provede dezinfekci. Nemocnice v Jihlavě je první na Vysočině, která podobné zařízení bude využívat.

Mobilní buňka je dlouhá i vysoká dva metry. V první části prostoru je displej, který rozpozná obličej a změří teplotu. Pod ním je automatická bezdotyková dezinfekce na ruce ve spreji. Zatímco se člověku měří teplota, může si vydezinfikovat ruce. Zvukový signál napoví, když je teplota změřená, a rozsvítí se prostor dělený gumovými pásy. Tam spustí čtyři trysky mlhovou dezinfekci, která ničí viry a bakterie. „Průchod trvá jen několik vteřin. Za hodinu by prostorem mohlo projít zhruba 120 lidí,“ vysvětluje provozně-technický náměstek Alexander Filip.

Tato bezkontaktní buňka je vyrobena v ČR a jihlavská nemocnice ji má vypůjčenou. Na Vysočině je zatím jediná, kdo toto zařízení bude využívat. „Teď uvidíme, jak se osvědčí u zaměstnanců a potom budeme zvažovat případné využití pro veřejnost,“ dodává ředitel nemocnice Lukáš Velev.

U vstupu do jihlavské nemocnice již není triáž a otevřené jsou také všechny vchody do zařízení. „Samotná triáž a měření teploty probíhá v ordinaci. Pokud chtějí pacienti ušetřit čas sobě i zdravotníkům, doporučujeme vyplnit dotazník online na www.nemji.cz/autotriaz. V jihlavské nemocnici také platí do odvolání zákaz návštěv,“ doplnila mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky průchod, teplota, dezinfekce, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezkontaktní měření teploty a dezinfekce. Jihlavská nemocnice zavádí novinku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.