Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlavská nemocnice zavádí elektronické třídění. Vše lze vyřídit z pohodlí domova

Pokud se chystáte do jihlavské nemocnice, pak by vám neměla uniknout informace o tom, co vás čeká při vstupu do objektu. Od pondělí 4. května nemocnice zavádí nový způsob třídění pacientů. Každý pacient už několik týdnů musí u hlavního vchodu do nemocnice zodpovědět několik dotazů týkajících se jeho zdravotního stavu a koronaviru. Nově jde jednoduše vše udělat přes internet a prokázat se u vstupu do nemocnice potvrzující SMS.

„Cílem triáže, tedy strukturovaného pohovoru při vstupu do nemocnice, je identifikovat pacienty v riziku kontaktu nebo infekce Covid-19,“ vysvětluje Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Toto zařízení se od 4. května navrací do běžného režimu. Spouští se operativa a rozjíždějí se odborné ambulance. Znamená to tedy větší množství lidí u vstupu do nemocnice. Aby tam lidé nemuseli čekat, dotazník, který by museli absolvovat v nemocnici, mohou vyplnit jednoduše doma. „Cílem je ušetřit čas pacientům i zdravotníkům. Na našem webu si můžete v pohodlí domova vyplnit dotazník, po jehož zodpovězení Vám přijde SMS zpráva a e-mail. E-mail slouží k informování o dalším postupu a SMS ukážete u vstupu, ta má platnost 24 hodin. Pokud dotazník doma nevyplníte, musíte ho stejně vyplnit na místě se zdravotníkem,“ popisuje vedoucí ICT oddělení jihlavské nemocnice David Zažímal.

Od pondělí 4. května se v jihlavské nemocnici otevírá také druhý vstup do budovy, a to od velkého parkoviště, kam jsou vjezdy z ulice U Cvičiště a od čerpací stanice.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Koten, Nemocnice Jihlava,

Štítky Nemocnice Jihlava, vstup, dotazník, třídění, covid-19, koronavirus, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, SMS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice zavádí elektronické třídění. Vše lze vyřídit z pohodlí domova | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.