Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vysočina dostala 2248 respirátorů pro záchranáře a nemocnice. Kraje stále eviduje dva nakažené

Kraj Vysočina dostal z centrálního nákupu státu 2248 respirátorů. O víkendu je rozdělí mezi nemocnice a krajskou záchrannou službu, která zatím jediná v kraji zajišťuje odběr vzorků na testování nového koronaviru. Kvůli uvolnění kapacit omezí krajské nemocnice plánované operační výkony, které nejsou akutní. O jejich neodkladnosti rozhodne ošetřující lékař, informoval kraj po dnešním jednání krizového štábu.

Na Vysočině jsou zatím potvrzené dva případy nemoci COVID-19. Podle závěrů krizového štábu kraje je pro zvládnutí epidemiologické situace zásadní přijmout opatření, která zabrání dalšímu šíření koronaviru v následujících dvou týdnech.

Kvůli odběru vzorků teď vyjíždí jedna sanitka z Jihlavy. Od úterý bude mít kraj druhý odběrový tým, který bude sestavený na výjezdovém stanovišti záchranné služby v Havlíčkově Brodě.

Krajské nemocnice omezí i ambulantní výkony a kontroly, pokud to bude možné, a omezí volný pohyb lidí ve svých areálech. „Zvýšená pozornost bude věnována hygieně a dezinfekci čekáren a chodeb,“ uvedla mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Dodané ochranné pomůcky bude kraj rozdělovat z centrálního skladu nemocnice Jihlava. „Pracoviště praktiků, specialistů i dalších budou postupně uspokojována z dalších dodávek,“ uvedla mluvčí. Krajské zastupitelstvo v úterý projedná návrh na uvolnění 20 milionů korun na nákup dalších nezbytných ochranných prostředků a pomůcek pro sociální i zdravotní služby, včetně dezinfekčních prostředků.

Foto jsdentshop.cz | Zdroj ČTK

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, COVID-19, Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, Havlíčkův Brod, nemocnice, respirátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina dostala 2248 respirátorů pro záchranáře a nemocnice. Kraje stále eviduje dva nakažené | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.