Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Laserová operace očí je možná už i v Jihlavě. Bezbolestný zákrok trvá patnáct minut

Lidé z Vysočiny, kteří chtějí zlepšit své vidění, už nemusí jezdit na kliniky třeba do Prahy nebo Brna. Lékaři z očního oddělení jihlavské nemocnice díky novým přístrojům za několik milionů už také umí laserové korekce zraku. Svědčí o tom více než stovka spokojených pacientů.

Ti podstoupili zákrok laserem, který má jihlavská nemocnice jako jediná na Vysočině. Konkrétně lékaři využívají metodu iLASIK, která je vhodná pro široké spektrum pacientů.

Zákrok mohou podstoupit lidé, kterým je více než 18 let a jsou v dobrém zdravotním stavu. Pacienti musí nejprve podstoupit vstupní vyšetření, které trvá hodinu. Během něho lékař zjistí, jestli je zájemce vhodným kandidátem na zákrok. Během vyšetření se vytvoří pacientovi 3D snímek oka, který slouží jako individuální mapa pro celou proceduru. Na vyšetření se objednává do oční ambulance jihlavské nemocnice a provádějí ho místní lékaři,“ popisuje Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice.

Laserová operace očí se provádí ambulantně a samotný zákrok trvá zhruba 15 minut. Operuje se vždy v pátek a v sobotu přijde pacient do nemocnice na kontrolu. „Už za několik hodin by měl člověk cítit změnu a vidět lépe, což je úžasné, že je výsledek hned znát,“ říká primář očního oddělení Pavel Pernica.

„Krátkozrakost, dalekozrakost a astigmatismus jsou refrakční vady způsobené nepoměrem mezi délkou oka a lomivostí rohovky a čočky. Procedura iLASIK koriguje tuto vadu změnou tvaru rohovky, takže se lomený paprsek světla soustředí přímo na sítnici,“ vysvětluje primář.

Ideálním zájemcem pro daný zákrok je krátkozraký pacient, který splňuje další nutné podmínky, jednou z nich například tloušťka rohovky. „Právě vstupní vyšetření slouží k tomu, aby lékaři poznali, jestli je laserová operace pro pacienta vhodná. Pokud zjistí, že nesplňuje podmínky, doporučí potom jinou metodu,“ říká Zachrlová.

Laserovou operaci očí si hradí sám pacient, cena nebolestivého zákroku je 13 tisíc korun za jedno oko, vstupní vyšetření vyjde na tisícikorunu.

Foto www.youtube.com

Štítky pacient, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlava, lékař, Kraj Vysočina, Praha, Brno, rohovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laserová operace očí je možná už i v Jihlavě. Bezbolestný zákrok trvá patnáct minut | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.