Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dva lidé v jihlavské nemocnici čekají na výsledky testování na koronavirus

Také v Jihlavě jsou hospitalizovaní dva pacienti, kteří čekají na výsledky testování na koronavirus. Výsledky zatím nejsou známé. Podle informací krajské hygienické stanice jsou další dva lidé v domácí karanténě. Údaje platí k 9:00.

Lidé, kteří by případně koronavirus měli, budou přijati v jihlavské nemocnici a také v Havlíčkově Brodě a Třebíči.

„Naše infekční oddělení je připraveno, máme čtyřlůžkovou JIP, kde jsou pacienti na izolačních boxech, a 20 pokojů na standardním oddělení, ty jsou dvoulůžkové," řekla mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Velkým tématem posledních několika týdnů je dostupnost respiračních roušek. Jihlavská nemocnice má momentálně k dispozici pro své zaměstnance 400 respiračních roušek. Minulý týden jich objednala 900, na dodávku 500 kusů stále čeká. „Výpadky máme u klasických ústenek, které běžně zdravotníci používají," řekla Zachrlová.

Havlíčkobrodská nemocnice je podle její mluvčí Petry Černo zatím rouškami zásobená dobře, plnění objednávek ale vázne. Havlíčkobrodská nemocnice může pacienty s vážnou infekční nemocí izolovat kromě infekčního i na plicním oddělení. „Máme samozřejmě pokoje, které mají speciální vzduchotechniku a umožňují separaci pacienta," řekla mluvčí Petra Černo.

V Česku je pět lidí nakaženo koronavirem. Testy byly pozitivní u dalších dvou žen

Laboratorní testy v Česku podle ministra zdravotnictví potvrdily pět případů nákazy novým typem koronaviru. Řekl to dnes ráno novinářům. Dvě ženy, které nově přibyly, byly v kontaktu s dřívějšími případy. Celkem bylo v ČR testováno 236 lidí, na...

Havlíčkobrodská nemocnice prozatím testovala s negativním výsledkem minulý týden jednoho pacienta. Zaznamenala zvýšený počet dotazů lidí, kteří se nákazy obávají, zřídila proto speciální linku 604 296 566, na kterou se mohou obyvatelé obracet.

Telefonický kontakt namísto osobního je podle Černo jedním z důležitých pravidel, jak se v případě podezření z nákazy chovat. Informační letáky shrnující podstatné informace o koronairu a prevenci šíření vznikají na Vysočině i ve spolupráci s havlíčkobrodskou nemocnicí. Lidé by ho měli mít k dispozici ještě před začátkem jarních prázdnin, které budou od pondělí.

Laboratorní testy potvrdily v Česku nemoc COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, u pěti lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj ČTK

Štítky koronavirus, testování, nemocnice, zdraví, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Jihlava, Třebíč, Havlíčkův Brod, jarní prázdniny, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva lidé v jihlavské nemocnici čekají na výsledky testování na koronavirus | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.