Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Novoměstská nemocnice kvůli biatlonu posílí služby. V souvislosti s koronavirem chystá letáky

Nemocnice v Novém Městě na Moravě posílí v době konání Světového poháru v biatlonu služby na infekční ambulanci. Pomoc jí v případě potřeby slíbila další zdravotnická zařízení kraje. Pro návštěvníky závodů připravila nemocnice informační letáky přeložené do pěti světových jazyků. Ochranných pomůcek má dostatek. Vyplývá to ze zprávy, již nemocnice vydala po schůzce s představiteli kraje, místní radnice, hygieniky, záchranáři a s předsedou organizačního výboru SP Jiřím Hamzou.

Novoměstský starosta Michal Šmarda (ČSSD) po jednání řekl, že město mělo určité obavy kvůli možnému šíření koronaviru. „Všechny složky nám potvrdily, že jsou na to dobře připravené a souběžné postupy upravují," uvedl Michal Šmarda.

Světový pohár v biatlonu by měla Vysočina Arena hostit od 5. do 8. března, chystají se na něj desetitisíce fanoušků. Organizátoři ve středu uvedli, že jsou připraveni řídit se pokyny státní správy ohledně opatření kvůli šíření koronaviru. Bezpečnostní rada státu může teoreticky doporučit zrušení závodu, nebo nařídit určitá bezpečnostní opatření.

Schůzku klíčových organizátorů a partnerů významné sportovní akce iniciovala ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková. Podle zprávy vydané po schůzce bude SP zabezpečený po všech stránkách, včetně zdravotní péče.

Plán, který pracuje s různými scénáři 

„Nemocnice je připravena poskytnout, v případě nutnosti, zdravotní péči i za mimořádné situace, a to ve spolupráci s ostatními zdravotnickými zařízeními Kraje Vysočina," stojí ve zprávě. Na základě aktuálních informací od epidemiologů má novoměstská nemocnice vytvořený plán, který pracuje s různými scénáři. Se zajištěním potřebného množství ochranných pomůcek pomohl kraj, který je zřizovatelem nemocnice.

V Novém Městě na Moravě způsobila ve středu rozruch zpráva o domácí karanténě jedné ženy, která se vrátila z Benátek. Testy u ní nákazu koronavirem nepotvrdily. Ve městě se kvůli tomu sešel krizový štáb. „Nám by určitě pomohlo, kdyby se ten způsob informování malinko zlepšil, kdyby ze strany státních orgánů ty informace šly jednoznačné," uvedl starosta Šmarda.

V souvislosti se SP podle starosty neplánují žádné doprovodné akce v centru města.

Testy u ženy z Nového Města na Moravě koronavirus nepotvrdily

Testy u ženy z Nového Města na Moravě nákazu koronavirem nepotvrdily, řekla Tamara Pecková, mluvčí novoměstské nemocnice, kde ženu kvůli podezření z nákazy vyšetřovali. Vzorky dnes prověřila Národní referenční laboratoř. Žena se vrátila z...

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, biatlon, nemocnice, koronavirus, COVID-19, Světový pohár v biatlonu, Michal Šmarda, Jiří Hamza, Nové Město na Moravě, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, ČSSD, Kraj Vysočina, Bezpečnostní rada státu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novoměstská nemocnice kvůli biatlonu posílí služby. V souvislosti s koronavirem chystá letáky | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.