Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Testy u ženy z Nového Města na Moravě koronavirus nepotvrdily

Testy u ženy z Nového Města na Moravě nákazu koronavirem nepotvrdily, řekla Tamara Pecková, mluvčí novoměstské nemocnice, kde ženu kvůli podezření z nákazy vyšetřovali. Vzorky dnes prověřila Národní referenční laboratoř. Žena se vrátila z návštěvy Benátek.

„Výsledky novoměstské pacientky nula jsou negativní," řekla mluvčí Tamara Pecková. Podle Aleny Dvořákové, ředitelky protiepidemického odboru krajské hygienické stanice se dnes na stanici obrátilo větší množství lidí, kteří se z Itálie vrátili nebo tam chtějí vycestovat.

„Byli tam na karnevalu, tak chtějí vědět. Potom jsou to různí obchodníci z Verony nebo Milána. Pak jsou to ti, kteří míří na hory - mají tam jet, nebo ne. Ministerstvo doporučuje nejezdit do nejpostiženějších oblastí. Já jim to říkám rovněž," řekla Dvořáková.

Ve městě se podle oslovených obchodníků zvýšila poptávka lidí po rouškách, respirátorech i dezinfekčních prostředcích. Jenže jsou vyprodané v lékárnách i drogeriích. Podle pracovnic obchodu s potravinami Zdeňky Hanslové ale lidí v obchodě spíš ubylo, snaží se být raději doma.

Je nutné se připravit 

Starosta Michal Šmarda (ČSSD) označil chování lidí ve městě za racionální a zodpovědné. I v případě neprokázání infekce je nutné se připravit. „Nás v příštím týdnu čeká rozhodnutí o tom, zda tady bude, nebo nebude světový pohár v biatlonu, v případě, že ano, bude to pro všechny složky náročné," řekl Michal Šmarda, který kvůli tomu dnes ve městě svolal krizový štáb. „Všechny složky jsou připravené, bez ohledu na to, jak se bude situace vyvíjet," řekl.

Žena v Novém Městě je v souvislosti s koronavirem v karanténě. Vrátila se z Benátek

V souvislosti s koronavirem, který způsobuje nemoc COVID-19, je v domácí karanténě žena v Novém Městě na Moravě na Žďársku. Vrátila se z Benátek. Výsledky testů ženy nejsou podle ředitelky protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Aleny...

Koronavirus v Česku se zatím neprokázal. Testována kvůli němu byla asi stovka lidí. Nemocnice jsou na jeho případný výskyt podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) připraveny.

Nový typ koronaviru se šíří od loňského prosince z Číny a zabil od té doby přes 2600 lidí, většinu v Číně. Z evropských zemí se v posledních dnech nákaza šíří hlavně v Itálii, případy ohlásilo přes 10 evropských států.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Itálie, zdraví, turistika, koronavirus, Vysočina, COVID-19, infekční onemocnění, Nové Město na Moravě, Benátky, Alena Dvořáková, Krajská hygienická stanice, Michal Šmarda, Čína, Milán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy u ženy z Nového Města na Moravě koronavirus nepotvrdily | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.