Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Aplikace Záchranka překračuje hranice ČR. Začne pomáhat záchranářům v Maďarsku

Už skoro čtyři roky funguje na území České republiky mobilní aplikace Záchranka. Nyní se dostává i k záchranářům v Maďarsku. Velkým přínosem pro české turisty je určitě to, že při přejezdu hranic není nutné v nastavení aplikace nic měnit.

Záchranka
Je oficiální mobilní aplikace Zdravotnické záchranné služby ČR, Horské služby ČR a Vodní záchranné služby ČČK. Slouží ke kontaktování záchranářů, k edukování praktik první pomoci a k lokalizaci.

Funguje od roku 2016, vznikla ve spolupráci uživatelů a záchranářů jako studentský nápad Filipa Maleňáka.

Aplikace totiž sama rozpozná, že se její uživatel nachází na území Maďarska a v případě zmáčknutí nouzového tlačítka, stejně jako u nás, odešle GPS polohu s dalšími informacemi zdravotnické záchranné službě.

Obrovským pomocníkem je aplikace Záchranka i pro naše zdravotnické operační středisko v Jihlavě. „Hlavním přínosem je určitě možnost jednoduché a efektivní lokalizace volajícího, což je pro úspěšnou záchranu pacienta naprosto stěžejní,“ říká vrchní sestra krajského dispečinku Pavel Sedlák.

Přehled léků a chorob u pacienta

Krom toho zde najdou operátoři linky 155 i spoustu užitečných informací. „Například, jaké bere pacient léky nebo s jakými chorobami se léčí,“ dodává vedoucí operačního střediska.

Obecně lze říci, že každá moderní technologie, která vede k úspěšné a včasné záchraně životů, je velkým přínosem nejen pro záchrannou službu, ale i pro ostatní členy Integrovaného záchranného systému.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto bezpecnostprace.info

Štítky Záchranka, aplikace, mobil, pomoc, zdraví, Česko, Maďarsko, zdravotnická záchranná služba, pacient, Horská služba České republiky, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace Záchranka překračuje hranice ČR. Začne pomáhat záchranářům v Maďarsku | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.