Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavská nemocnice začala opravovat stravovací provoz. Na infekční musíme jinudy

V jihlavské nemocnici opět panuje stavební ruch. Konkrétně v pavilonu stravovacího provozu, který si před pár dny převzala stavební firma. Opravy začaly v suterénu a budou pokračovat venkovním schodištěm a zatím se dotknou těch, kteří míří na infekční oddělení do nového Pavilonu urgentní a intenzivní péče. Čeká je náhradní trasa.

„Prosíme pacienty o shovívavost. Okolí pavilonu, kde je stravovací provoz, je ohrazeno plotem, protože se začalo rekonstruovat. Náhradní trasy máme značené a věříme, že pro pacienty jsou přehledné a nezkomplikují jim průchod,“ říká provozně technický náměstek jihlavské nemocnice Alexander Filip.

Pavilon stravovacího provozu se bude modernizovat v osmi etapách. „Během dvou let dojde k výměně oken, zateplení, výměně střešní krytiny a výtahů, zásadní je však kompletní výměna technologie gastro provozu tak, aby kapacita jídelny vystačila jak pro pokrytí potřeb nemocnice, tak i připravovaného domova seniorů v areálu nemocnice," popsala postup prací Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava. 

Nový domov pro seniory čeká na stavební povolení. Stát bude v blízkosti jihlavské nemocnice

Až 126 seniorů především s diagnózou Alzheimerovy choroby by mohl ubytovat nový domov v krajské Jihlavě, a to už v roce 2022. Tento projekt je v současné době ve fázi vyřizování potřebného stavebního povolení.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky Nemocnice Jihlava, stravování, pavilon, oprava, stavba, modernizace, infekční, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská nemocnice začala opravovat stravovací provoz. Na infekční musíme jinudy | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.