Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zdraví

Přišlo mi zvláštní nepřijít mezi vánočními svátky, říká pravidelný dárce krve. Na kontě má už 130 odběrů

Vladimír Vacík z Pelhřimova má na svém kontě již 130 odběrů krve. Naposledy byl krev darovat 29. prosince 2021. Premiéru v dárcovství měl 1. března 2000 a od té doby chodí životně důležitou tekutinu darovat pravidelně.

Vysočina má první letošní miminko. Je jí malá Julinka, která se narodila v jihlavské porodnici minutu po půlnoci. Stala se zároveň prvním narozeným miminkem na celé Vysočině.

Jihlavská nemocnice v roce 2021 provedla 9735 odběrů krve. Dárci pomohli i dvacetidennímu miminku

Krev. Látka, která se i v dnešním moderním světě nedá uměle vyrobit a bez které by mnoho životů bylo ztracených. To si dobře uvědomují všichni dobrovolní dárci, kteří v roce 2021 na jihlavském odběrovém středisku, jež sídlí v jihlavské nemocnici,...

V havlíčkobrodské nemocnici letos rodilo už 1414 žen. Novinkou jsou takzvané voňavé porody

V porodnici Nemocnice Havlíčkův Brod letos rodilo 1414 žen, k dosažení rekordního počtu porodů z roku 2018 jich zbývá 50. O vánočních svátcích se v ní narodilo 13 dětí. Havlíčkobrodská nemocnice patří na Vysočině dlouhodobě k zařízením s nejvíce...

Od 1. ledna bez dvou pediatrů. Jihlava lékařům nabízí byt v centru a ordinaci

Jak jsme vás v listopadu již informovali, více než dva tisíce dětských pacientů v Jihlavě se od Nového roku ocitnou bez dětského lékaře. Do penze totiž odchází dvě dětské lékařky, které ordinují na Bedřichově. Podle odborníků se bude problém...

Záchranáři z Vysočiny našli pod vánočním stromečkem nová „ervéčka". Už brzy vyrazí na pomoc potřebným

Už brzy vyrazí k pacientům na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku záchranáři ve zbrusu nových vozidlech pro zajišťování lékařské přednemocniční neodkladné péče - v takzvaných Rendez-Vous (RV). Tento dárek si pomyslně nadělili k Vánocům.

Vánoční svátky v jihlavské nemocnici: Bez dovolené, v plném nasazení a s dárky od lidí i firem

Obzvlášť o vánočních svátcích by si snad každý rád vybral dovolenou. Nejinak je tomu u personálu v jihlavské nemocnici. V zařízení s nepřetržitým provozem, kde se pečuje také o desítky covidových pacientů, je ale potřeba každá ruka.

Lidé naplno topí a záchranáři na Vysočině teď často vyjíždí k pacientům otráveným oxidem uhelnatým

Ani v tomto roce to není jiné. Topná sezona již naplno začala, a záchranářům tak přibývá výjezdů k pacientům intoxikovaných oxidem uhelnatým, který v našich domácnostech obvykle vzniká špatným spalováním, nejčastěji u karmy v koupelně, plynového...

Jihlavští urologové mají nového pomocníka. Umí diagnostikovat hlavně nádory

S novým přístrojem nyní pracují urologové v jihlavské nemocnici. Díky videokameře spojené s endoskopickým přístrojem prohlédnou s pomocí obrazovky dolní cesty močové a s větší přesností dokážou diagnostikovat zejména nádorová onemocnění.

Jihlavská lékařka Polcarová zvítězila na celostátní konferenci. Té se zúčastnilo přes 200 doktorů

Jihlavská nemocnice, konkrétně její kožní oddělení, má po lékařce Zuzaně Nevoralové další želízko v ohni. Je jím kožní lékařka Nicole Polcarová, která se stala vítězkou na celostátní konferenci s názvem Akné a obličejové dermatózy.

Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.