Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Truhláři z Jihlavy přivezli z Prahy bronz

Družstvo žáků třetího ročníku učebního oboru truhlář ze Střední školy stavební v Jihlavě, ve složení Tomáš Müller a Tomáš Marek, si v květnu v Českých Budějovicích zajistilo postup do republikového finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO 2018, které se uskutečnilo na konci září 2018 a bylo součástí programu FOR ARCH v PVA Expo Praha. Do soutěže se kvalifikovalo celkem devět nejlepších družstev z pěti postupových oblastních kol z celé České republiky a dvě nejlepší družstva ze Slovenska.

Soutěž se skládala z teoretické části – žáci odpověděli na sadu testových otázek a praktické části, ve které soutěžící vyrobili solitérní kus nábytku, dle zadání předsedy poroty Libora Malého. Zadání na výkresech ve formátu A3/A4 bylo vypracováno jako čtyřdenní. Během praktické disciplíny byla hodnocena také kvalita ručního zpracování spojení čepu a dlabu, těsnost spojení a celková kvalita výrobku.

Tomáš Müller a Tomáš Marek podali v republikovém finále skvělý výkon a s minimálním odstupem obsadili krásné 3. místo. „Žáci si jistě zaslouží poděkování za výbornou reprezentaci školy i Kraje Vysočina. Poděkování patří také učitelům odborného výcviku panu Milanu Vondrákovi a panu Milanu Šedivému, kteří žáky na soutěž připravili, a také panu Jiřímu Volšinskému, který žáky na soutěži doprovázel,“ poděkoval žákům i pedagogům Pavel Toman, ředitel SŠ stavební Jihlava.

Tisková zpráva | Foto SŠ Stavební Jihlava

Štítky SŠ stavební, soutěž, truhlář, řemeslo, reprezentace, Jihlava, Praha, Tomáš Marek, Tomáš Müller, Česko, Slovensko, České Budějovice, PVA EXPO PRAHA, Libor Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Truhláři z Jihlavy přivezli z Prahy bronz | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.