Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Třebíčská průmyslovka má sedm nových učeben. Za rok jich bude ještě třikrát víc

Bez týdne půl roku trvala rekonstrukce pavilonu A třebíčské střední průmyslové školy. Za provozu, pouze s uvolněnými prostory pro stavbu, ale také o sobotách a nedělích a především v době prázdnin se změnila dispozice dvou pater, ve kterých vzniklo sedm nových učeben pro 116 žáků s výukou slaboproudu, silnoproudu, programování a obrábění na CNC strojích, učebna 2D a 3D modelování a učebna pro venkovní rozvody.

„Na stavbu za více než 38 milionů korun se podařilo Kraji Vysočina získat 90% dotaci z evropských fondů, další investice si vyžádá pořízení nového vybavení a strojů,“ říká radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Podařilo se tak využít finanční prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu, které jsou určené na zlepšení infrastruktury středních škol. Projekt s celkovým rozpočtem 45 milionů realizuje Kraj Vysočina ve spolupráci s Projektovou kanceláří. Projekt s názvem „Střední průmyslová škola Třebíč – rekonstrukce pavilonu A“ spolufinancuje kraj částkou 4,5 milionu korun, příspěvek státního rozpočtu je 2, 3 milionu korun a zbývající část tvoří příspěvek Evropské unie.

Střední průmyslová škola Třebíč tak od začátku nového školního roku využívá 750 m2 nových výukových prostor, v posledních týdnech finišovalo doplňování vybavení tříd. „Od začátku září jsme do nových učeben museli nainstalovat vybavení, které jsme vystěhovali ze staré budovy B. Jednalo se celkem o osm CNC obráběcích strojů a dále o dva zcela nové soustruhy s digitálním odměřováním. Rovněž se muselo připojit do sítě celkem 80 počítačů, které jsme také přesunuli ze staré budovy B. Do nových učeben jsme nakoupili ve většině případů nový nábytek. V rámci rekonstrukce byly rovněž vybudovány nové šatny s kapacitou celkem pro 1200 žáků,“ doplnil ředitel Střední průmyslové školy Třebíč Zdeněk Borůvka.

Škola má 1150 žáků a žákyň

Pavilon A prošel v minulých letech také zateplením, jeho modernizace je předáním nových tříd kompletně ukončena. „Kraj Vysočina okamžitě zahájil práce na další etapě dostavby školy – čtyřpodlažní budovy s novou kotelnou – pavilonu B s plánovaným dokončením v září 2018. Škola bude mít poté k dispozici dalších 18 učeben včetně 16 učeben odborných, 8 nových kabinetů, budova bude disponovat vnitřním výtahem pro imobilní osoby,“ vyjmenovává náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Josef Pavlík.

Také výstavba budovy B je financována z projektu, podpořeného Evropskou unií, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu. Realizátorem projektu s názvem „Střední průmyslová škola Třebíč - výstavba pavilonu B“ je opět Kraj Vysočina ve spolupráci s Projektovou kanceláří Kraje Vysočina. Z rozpočtu projektu ve výši 99 milionů korun činí 9,9 milionu korun příspěvek kraje na spolufinancování.

Škola má v současnosti více než 1150 žáků a žákyň, je krajským centrem průmyslového technického vzdělávání, aktivně spolupracuje s firmami, konkrétně studijní zaměření Energetik a Mechanik seřizovač strojů pro zpracování plastů, a základními školami.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky učebny, škola, průmyslovka, vybavení, učebna, Kraj Vysočina, pavilon, rekonstrukce, Střední průmyslová škola Třebíč, Evropská unie, Jana Fialová, Josef Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Třebíčská průmyslovka má sedm nových učeben. Za rok jich bude ještě třikrát víc | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.