Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Povodňová situace se na Vysočině uklidňuje. Polytechnika ale ruší na celý týden výuku

, aktualizováno 16. září 2024, 8:20

Vedení Vysoké školy polytechnické Jihlava se rozhodlo vzhledem k nastalé krizové situaci zrušit výuku v celém nastávajícím týdnu. Hladiny řek přitom vesměs klesají a hejtmanství chce dnes začít sumarizovat škody.

„Vědomi si bydliště našich studentů nejen v různých částech Kraje Vysočina, ale i dalších regionech České republiky, bylo toto rozhodnutí učiněno zejména v celospolečenském zájmu vázaném na šetření kapacit jak technických, tak personálních,“ uvedla škola v prohlášení. Díky zrušené výuce bude ušetřena dopravní infrasruktura a studenti se mohou věnovat pomoci v zasažených oblastech.

Ačkoliv se ruší výuka, provoz školy zůstává zachován. „Pokud je někdo z pracovníků naší školy postižen povodňovou situací, musí se postarat o majetek či blízké osoby ohrožené povodněmi, nemá možnost se dostavit do školy pro zaplavení dopravních cest a zrušení spojů, dejte prosím tuto informaci na vědomí svému přímému nadřízenému,“ vzkázalo vedení zaměstnancům.

Začne sumarizace škod

Povodňová situace se přitom uklidňuje, hejtmanství chce dnes začít sumarizovat škody. „Pokud jde o silnice, většina kontrol může začít spíše až opadne voda,“ dodala krajská mluvčí Jitka Svatošová. Zaplavený zůstává i úsek železnice mezi Jihlavou a Batelovem. Linky do Slavonic nahradily autobusy, které jezdí z Havlíčkova Brodu do Kostelce.

Povodňové komise včera večer hlásili evakuaci další osoby v Jeřišně na Chotěbořsku, bylo odstaveno prameniště v Heralticích na Třebíčsku. Dále mírně stoupají vodní toky na Pelhřimovsku, kde má dnes silně pršet. Všude jinde je situace na řekách stabilizovaná, pravděpodobně už je po kulminaci.

Klidnější noc už měli i hasiči. „Od včerejší osmé večer do dnešní šesté ráno jsme v souvislosti s počasím zasahovali u čtyř událostí,“ informovala mluvčí Petra Musilová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky povodně, VŠPJ, škody, řeky, riziko, nebezpečí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodňová situace se na Vysočině uklidňuje. Polytechnika ale ruší na celý týden výuku | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.