Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlavský Bosch podporuje technické vzdělávání u dívek

PR článek

Jihlavská firma Bosch Powertrain s.r.o. pořádala koncem února 2024 tradiční akci „Girls´ Day - Dívčí den“, na kterou přišly dívky se zájmem o techniku a technická povolání. Účastnicemi byly dcery zaměstnanců firmy Bosch navštěvující v letošním školním roce šestou nebo sedmou třídu základní školy. Cílem tradiční akce bylo umožnit děvčatům nahlédnout do světa techniky a probudit v nich zájem nejen o technické obory, ale i o technická povolání ve firmě Bosch.

Svět techniky prezentovaný zábavnou formou

Pro dívky byl ve školicím středisku nachystán pestrý program, během kterého mohly osobně poznat technické a pracovní prostředí firmy Bosch v Jihlavě. Vedle informací o firmě Bosch a samotném závodě měla děvčata možnost vyzkoušet si práci s technickou stavebnicí Merkur.

Děvčata byla tradičně rozdělena do pracovních týmů, které sestavovaly z technické stavebnice Merkur 8 set vozidla a letadla. Aby jednotlivé týmy uspěly, musely k základu kreativně vymyslet zbývající části, tedy karosérii auta, křídla letadla a celý přívěs, na který musely letadlo naložit. Bez koordinace, technické zručnosti, kreativity a chuti do práce by děvčata neměla šanci uspět.

Novinkou byla spolupráce se studenty SŠPTA

Horkou novinkou letošní soutěže byla instalace předního a zadního LED osvětlení vozidla. Při tomto úkolu, například při letování, již děvčatům pomáhali studenti Střední školy průmyslové technické a automobilní Jihlava, kteří ve firemním školicím středisku firmy Bosch vykonávají svoji praxi.

V soutěži o nejlepší modely z Merkuru 8 zvítězil tým ve složení Karolína Lněničková, Eliška Vochyánová, Linda Marešová, Aneta Tichá a Kristýna Dočkalová. Každá z účastnic vítězného týmu získala tablet. Členky druhého nejúspěšnějšího týmu pak obdržely jako cenu Bluetooth reproduktory. Všechny účastnice Girls ´ Day si pak odnesly drobné dárky a baťůžek od firmy Bosch.

Vedle soutěže s technickou stavebnicí Merkur 8 mohly dívky soutěžit i o titul „Technic Girl“. Letos titul „Technic Girl“ získala Vanesa Ebrová. Spolu s oceněním obdržela Vanesa i technickou stavebnici Gravitrax.

„Ze zájmu dívek jsem nabyl přesvědčení, že se nám podařilo nadchnout pro techniku řadu přítomných dívek. Byl bych moc rád, kdyby dnešní Girls´ Day byl pro děvčata prvotním impulsem k jejich rozhodnutí pro studium technických oborů. Po studiu by pak děvčata mohla nastoupit například na nějakou technickou pozici ve firmě Bosch v Jihlavě, “ uzavřel akci Ralph Carle, obchodní ředitel Bosch Powertrain s.r.o.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vzdělání, dívky, podpora, Bosch, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Bosch podporuje technické vzdělávání u dívek | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.