Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

PŘEHLED: Rodiče v Jihlavě mohou umístit dítě do družiny i o prázdninách. Otevřou se minimálně ve třech školách

Do poloviny června mohou rodiče hlásit své děti do školních družin jihlavských základních škol, které budou fungovat i během letních prázdnin. Už nyní se předpokládá, že ve vybraných týdnech budou k dispozici družiny minimálně na třech základních školách.

Konkrétně půjde o Základní školu Seifertova, Křížová a Kollárova. „Zájemci o umístění dětí do družin o prázdninách se proto už teď mohou na ředitele zmíněných škol obracet. Čas je do 16. června. Pokud bude zájem i na dalších školách, otevřeme družiny i jinde. Podmínkou ovšem je, aby tam docházelo minimálně patnáct dětí,“ uvedl vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

S případnými dotazy ohledně fungování družin o letních prázdninách se můžete obracet na Hanu Ustohalovou z odboru školství, kultury a tělovýchovy, telefon je 565 592 315 případně emailem hana.ustohalova@jihlava-city.cz.

Základní škola Seifertova bude v létě v provozu od 3. do 21. července, Křížová od 24. července do 11. srpna a Kollárova od 14. srpna do 1. září. „Za každého žáka vybírají jednotlivé družiny 200 korun na stanovený termín. Rodiče mohou děti přihlásit také na obědy, které se hradí zvlášť. V průměru vychází jídlo kolem 30 korun na den,“ dodal  Tomáš Koukal.

Přihláška minimálně na jeden týden 

Rodiče, kteří mají zájem o to umístit své dítě do družiny, si musí podat přihlášku minimálně na jeden týden. „Výjimkou je období od 3. do 7. července, kdy může dítě docházet pouze tři dny, mimo svátků. Rodiče si mohou zvolit i rozsah denní docházky v přihlášeném období, a to buď celodenní tedy včetně oběda, nebo dopolední, kdy dítě odejde před obědem. Školní družina i stravování se hradí na místě v hotovosti. Za odhlášení žáka se peníze nevrací," upřesnila Lucie Maxová z oddělení vnějších vztahů na jihlavské radnice s tím, že pouze v ojedinělých, mimořádných případech, může vedoucí školní jídelny rozhodnout o možnosti odhlášení a vrácení finanční částky za oběd s ohledem na provozní podmínky.

Na závěr je třeba zdůraznit, že činnost družiny je určena pouze pro žáky základních škol, jejichž zřizovatelem je statutární město Jihlava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto klimkin/pixabay | Zdroj Město Jihlava

Štítky družina, provoz, léto, prázdniny, vzdělání, škola, základní, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Rodiče v Jihlavě mohou umístit dítě do družiny i o prázdninách. Otevřou se minimálně ve třech školách | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.