Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Školky v Jihlavě zatím přijaly 503 dětí, z toho 44 jich je z Ukrajiny. Největší zájem je o MŠ Mozaika

Jihlavské mateřské školy mají za sebou zápisy. Konkrétně se konaly minulý týden 2. a 3. května. Školky v Jihlavě evidují 600 žádostí o přijetí dětí na školní rok 2023/2024. Kladné vyjádření zatím obdrželo 503 rodičů.

„Z toho je 52 předškoláků a 44 dětí z Ukrajiny, které mají pobytové místo právě v krajském městě,“ podotkl Tomáš Koukal, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy. „97 dětí jsme nepřijali. Důvodem byl jejich nízký věk, byly mladší tří let nebo neměly trvalé bydliště v Jihlavě,“ vysvětlil.

Do školky byly přijaty všechny děti, které jsou narozené do konce srpna 2020 s trvalým bydlištěm v Jihlavě nebo již zmíněným pobytovým místem v krajském městě. 

Nejvíce zájemců se přihlásilo do Mateřské školy Mozaika, bylo jich celkem 443, poté na MŠ Demlova – 100 a 57 dětí se hlásilo do mateřinky Nad Plovárnou. „Vzhledem k tomu, že máme také děti přijaté na více školek – rodiče s nimi byli u zápisů na více místech, nejsou tato čísla ještě finální,“ doplnil Tomáš Koukal s tím, že žádostí včetně duplicit bylo 655.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky školka, zápis, mateřská, škola, vzdělání, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školky v Jihlavě zatím přijaly 503 dětí, z toho 44 jich je z Ukrajiny. Největší zájem je o MŠ Mozaika | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.