Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kadeřníci z jihlavské střední školy soutěžili v Rakousku. Odvezli si první a třetí místo

Už po několikáté se žáci OA, SZŠ a SOŠS Jihlava účastnili mezinárodní soutěže kadeřníků Hairdresser Open. Ve společném projektu vybraných škol v rámci celé Evropy svůj um předváděli mladí kadeřníci ze Slovenska, Rakouska, Maďarska, Rumunska a pochopitelně z České republiky, kterou velmi úspěšně reprezentovala právě krajská střední škola z Jihlavy.

Z dolnorakouského Sankt Pöltenu si v závěru listopadu odvezla vítězství v kategorii Hair Tattoo Marie Reitermannová, třetí místo si za Účes nevěsty vyčesala Anna Lojdová a do první desítky se ve svých kategoriích umístili i Tereza Lebedová a Filip Komárek. V příštím roce se významná mezinárodní soutěž uskuteční právě v Jihlavě.

Program dvoudenní soutěže odstartovala show známého rakouského kadeřníka George Ochse, kterého následovaly téměř profesionální výkony žáků středních škol, kteří se s hřebenem v ruce utkali v pěti kategoriích. Tradiční soutěže pánský a dámský střih, účes na motivy jednoho ze čtyř ročních období a účes nevěsty doplnila pátá, organizátory speciálně volená, kategorie – v tomto případě styl Hair – Tattoo.

Přípravy rozhodně nepodcenili 

„Organizátorům se podařilo oslovit soutěžící škol dalších pěti spolkových zemí Rakouska, takže některé oblíbené kategorie byly velmi kvalitně obsazeny. Například v soutěži Čtyři roční období o vítězství bojovalo celkem 29 budoucích profesionálních kadeřníků a kadeřnic,“ přiblížil ředitel OA, SZŠ a SOŠS Jihlava Libor Fasora, který ocenil pomoc učitelů odborných předmětů i přístup vyučujících odborného výcviku kadeřník. „Jsou to hodiny a hodiny práce navíc pro vyučující, pro soutěžící i pro modely, bez kterých by se soutěž nemohla vůbec konat,“ dodal Libor Fasora.

Hairdresser Open 2017 se v příštím roce uskuteční 6. listopadu v Jihlavě. Při jednání se zástupci jednotlivých škol se vysočinští domluvili, že tím, kdo přivítá soutěžící dalšího ročníku, bude právě OA, SZŠ a SOŠS  Jihlava. Ta se tak stane centrem evropského klání žáků kadeřnických oborů, kterého by se mohli zúčastnit i zástupci z Polska a Slovinska.

„Pro krajskou střední školu i pro Kraj Vysočina je pořadatelství dalšího ročníku tak významné soutěže velkou výzvou. Věřím, že škola se své role hostitele ujme s maximální zodpovědností a soutěžící, se stejně jako letos, zapíšou do výsledků vyhlášených kadeřnických kategorií,“ uzavřela radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky střední škola, Jihlava, Rakousko, kadeřník, soutěž, Evropa, Česko, Maďarsko, Rumunsko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kadeřníci z jihlavské střední školy soutěžili v Rakousku. Odvezli si první a třetí místo | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.