Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Den D pro 630 prvňáčků. Učitelům přeji, aby zažili normální školní rok, řekla primátorka Jihlavy Koubová

Dnes začal školní rok 2022/2023. V krajské Jihlavě do školních lavic poprvé usedlo rovných 630 prvňáčků, v rámci celého kraje jich bylo 5650. Přesně sto prvňáčků dnes přivítali v jihlavské ZŠ Seifertova, několik slov k nim vznesla i primátorka Jihlavy Karolína Koubová (Fórum Jihlava).

„Chtěla bych dětem popřát, aby je škola nikdy nepřestala bavit, aby si v ní všichni našli to, co je bude zajímat a aby se v tom zdokonalovali. Není nic horšího, než když chodí děti do školy s nechutí. Rodičům pak přeji trpělivost a dávku nadhledu a pedagogům, aby zažili po dlouhé době normální školní rok,“ řekla při zahájení v tělocvičně školy Karolína Koubová. 

Primátorka Jihlavy Karolína Koubová během zahájení školního roku na ZŠ Seifertova

Prvňáčci od primátorky navíc dostali vak na cvičky, výtvarné a psací potřeby a dětskou knížku. Do všech jihlavských základních škol dnes nastoupilo téměř 6 tisíc dětí. 

Čísla za celý kraj 

Do základních, středních a vyšších odborných škol po letních prázdninách v našem kraji šlo celkem 66 800 školáků, dalších 16 500 dětí dnes šlo do mateřské školy. „Vůbec poprvé do lavic základních škol usedne 5650 prvňáčků, do prvních ročníků středních škol dorazí zhruba 4800 studentů a v maturitních ročnících studium ukončí zhruba 4 tisíce studujících,“ informoval novináře radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala.

Zdroj: Noviny Kraje Vysočina 

Do mateřských škol v našem kraji v průběhu školního roku 2021/2022 nastoupilo 244 ukrajinských dětí, zápisem pro nový školní rok prošlo dalších cca 150 dětí.

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava, Kraj Vysočina

Štítky školní, rok, prvňák, zahájení, start, 2022, 2023, vzdělání, škola, Jihlava, školní rok, Karolína Koubová, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den D pro 630 prvňáčků. Učitelům přeji, aby zažili normální školní rok, řekla primátorka Jihlavy Koubová | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.