Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj podpoří stipendii další tři učební obory: Montér suchých staveb, autolakýrník a karosář

Kraj Vysočina podpoří od nového školního roku stipendii další tři učební obory. Budou to obory montér suchých staveb a autolakýrník, které nabízí dvě střední školy, a karosář, který se učí na třech středních školách v kraji. Celkem tyto obory ve všech ročnících nyní navštěvuje 84 žáků. Podle radní Jany Fialové (ČSSD) by stipendijní podpora měla zvýšit zájem studentů o tato řemesla, která na trhu práce chybí. Za šest let fungování stipendijního programu vyplatil Kraj Vysočina mezi žáky vybraných oborů více než 15 milionů korun.

Aktuální zájem studentů oborů podpořených krajskými stipendii bude znát vedení Kraje Vysočina na začátku listopadu. „Ještě do konce října mohou studenti zasílat nové žádosti o zařazení do stipendijního programu. Ze statistik Kraje Vysočina je však zřejmé, že o většinu oborů podpořených stipendii je mezi studenty v čase větší zájem,“ uvedla Zdeňka Hloušková z krajského odboru školství.

Motivační stipendia vyplácí Kraj Vysočina u celkem 22 podporovaných oborů dvouúrovňově. Pokud žák dochází do školy, nemá vážnější kázeňské prohřešky a nepropadá, může dosáhnout na základní stipendium, které dosahuje podle oboru 400 nebo 700 korun měsíčně. Jestliže navíc dosahuje velmi dobrých výsledků ve výuce a je výborný v praktickém výcviku, získá prospěchové stipendium 1000 Kč za pololetí. Naposledy byl loni v říjnu do výčtu stipendijních oborů doplněn obor zemědělec - farmář.

Autoři | Foto www.isstvm.cz

Štítky Kraj Vysočina, Jana Fialová, ČSSD, studijní obor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří stipendii další tři učební obory: Montér suchých staveb, autolakýrník a karosář | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.