Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Už za pár hodin se otevřou jihlavské školy pro budoucí prvňáčky. Co je nutné mít s sebou k zápisu?

Pátek 8. dubna a sobota 9. dubna bude v Jihlavě patřit zápisům dětí do prvních a přípravných tříd základních škol zřizovaných městem. V ZŠ speciální a Praktické škole Jihlava proběhne zápis v jediný den, a to 8. dubna.

Informace o místě a časovém harmonogramu zápisu najdou rodiče na vývěskách ve školách nebo na jejich webových stránkách.

K letošním zápisům musí zákonní zástupci přihlásit děti narozené od 1. 9. 2015 do 31. 8. 2016 nebo ty, kterým byl při zápisu v dubnu 2021 povolen odklad školní docházky o jeden rok. „Povinnost dostavit se k zápisu se vztahuje i na děti, u kterých je předpoklad odkladu školní docházky. O něm pak rozhodne ředitel školy na základě odborného posouzení lékaře a příslušné poradny,“ uvedl vedoucí odboru školství jihlavského magistrátu Tomáš Koukal.

A na co nezapomenout, pokud půjdete s dětmi k zápisu? Důležité je mít s sebou rodný list dítěte a občanský průkaz zákonného zástupce. Povinnost zapsat žáka se škole ukládá podle místa trvalého bydliště. „Právem každého rodiče je možnost volby školy pro své dítě. V případě, že rodiče zvolí školu mimo spádovou oblast a vybraná škola má naplněnou kapacitu, nemusí ředitel školy požadavku zákonných zástupců vyhovět,“ upozornil Tomáš Koukal.

Děti uprchlíků teď nejvíc potřebují klid, porozumění a kamarády, říká Andrea Chvátalová z jihlavského F Pointu

Nezisková organizace F Point, kterou podporuje i město Jihlava, se aktuálně stará o asi 250 nově příchozích ukrajinských dětí. Pomáhá jim se začleňováním do škol i s trávením volného času. Odborníci zapojení do projektu Podpůrné sítě inkluzivního...

Zápis dětí cizinců migrujících z Ukrajiny (s dočasnou ochranou) s místem pobytu v Jihlavě do prvních a přípravných tříd zřizovaných městem se uskuteční 1. června. Tyto děti ve věku od 3 do 6 let mohou zatím navštěvovat „školku", která se nachází v prostorách jihlavského domu dětí a mládeže na Brněnské ulici. 

Malým dětem z Ukrajiny se otevřela „školka

Děti z Ukrajiny, kterým je od 3 do 6 let, mohou nyní navštěvovat „školku“, která vznikla v prostorách jihlavského domu dětí a mládeže (DDM). Tuto adaptační skupinu zatím navštěvuje 21 dětí, na starost je mají dvě rodilé Ukrajinky, pedagožka -...

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky zápis, škola, dítě, žák, , vzdělání, Jihlava, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už za pár hodin se otevřou jihlavské školy pro budoucí prvňáčky. Co je nutné mít s sebou k zápisu? | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.