Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zákaz vjezdu před školu! Dvě jihlavské základky se zapojí do akce Pěšky do školy

ZŠ Havlíčkova a ZŠ Nad Plovárnou se zapojí do letošní podzimní kampaně Pěšky do školy. Akce ale není určená jen pro žáky základních škol, přidat se mohou i jednotlivci.

Žáci jihlavské ZŠ Havlíčkova se do letošní podzimní kampaně Pěšky do školy pořádně obuli. Na prostranství před školu zakážou vjezd autům a promění ho v prostor pro setkání s rodiči i učiteli. Hlavním tématem však zůstává bezpečnost dětí a zdravý pohyb. Akce potrvá během Evropského týdne mobility, a vyvrcholí 22. září společným happeningem.

„Děti z jednotlivých tříd tu mohou jen tak postávat, bavit se, čekat na vyučování a nebudou tu muset kličkovat mezi projíždějícími auty. V běžné dny je to tu opravdu hrozné,“ uvedla učitelka ze ZŠ Havlíčkova Eva Hlubučková, která je zároveň koordinátorkou školského parlamentu, který s učiteli lokální akci Pěšky do školy pořádá.

„Kromě dobrot, které napečou učitelky a rodiče na vyvrcholení akce, se mohou žáci těšit i na drobné dárky za své zdravé putování do školy. Své kroky si budou zapisovat do deníčků, které se poté stanou součástí kampaně,“ uvedl z oddělení vnějších vztahů jihlavské radnice Jakub Koumar.

Další školou, která se ke zdravým způsobům dopravy do lavic hlásí, je ZŠ Nad Plovárnou, kde se kampaně zúčastní přes 136 dětí z 3., 4. a 5. ročníků. „Také zdejší žáci si budou denně zapisovat, jak se do školy dostali jiným způsobem než autem,“ uvedla koordinátorka jihlavské kampaně z projektu Zdravé město Jihlava Iveta Ondráčková.

Jihlavské základní školy se do kampaně zapojily již po potřetí. V prvním ročníku se Pěšky do školy vydalo přes 800 dětí nejen ze základních, ale i z mateřských škol. Loni se účastníci sešli při zahájení kampaně na Masarykově náměstí, odkud do školy při prvním dni kampaně vycházeli.

„Pěšky se do školy však mohou vydat i jednotlivci. Registraci a další informace najdete na www.peskydoskoly.cz,“ vyzývá Koumar širokou veřejnost.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky škola, , Jihlava, Pěšky do školy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz vjezdu před školu! Dvě jihlavské základky se zapojí do akce Pěšky do školy | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.