Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studenti jihlavské vysoké školy budou moci být při výuce bez respirátorů

Vysoká škola polytechnická Jihlava, jediná veřejná vysoká škola na Vysočině, zatím předpokládá, že její nový akademický rok začne 27. září jen s částečnými omezeními kvůli koronaviru. Studenti nebudou muset mít test ani respirátory během výuky. Testovat se ale budou studenti ubytovaní na koleji, za školu řekla Vendula Marešová.

Respirátory budou povinné ve společných prostorách školy. Studenti se nebudou muset prokazovat potvrzením o očkování, prodělané nemoci nebo o negativním testu jen v případě, že do budovy vstupují kvůli výuce. Pokud se budou chtít účastnit konferencí nebo jiných veřejných školních akcí, budou pro ně platit stejná pravidla jako pro ostatní návštěvníky.

Zaměstnanci i studenti jsou povinni hlásit škole cesty ze zahraničí, po ní se musí před vstupem do budovy prokázat testem nebo musejí být očkovaní," řekla Vendula Marešová. Před nástupem na koleje platí povinnost prokázat se potvrzením o očkování, prodělané nemoci nebo negativním testem. „V případě, že mají jenom test, tak se musejí nechávat opakovaně každých sedm dní testovat," řekla Marešová.

Škola ještě nedokončila zápisy všech studentů do prvních ročníků, zapsaných jich je 1200. Celkově bude mít začátkem akademického roku asi 2500 studentů. Studenty přijímá do osmi tříletých bakalářských studijních programů zaměřených na průmysl, zdravotnictví nebo cestovní ruch. A letos poprvé přijímá studenty také do navazujícího oboru aplikovaná technika pro průmyslovou praxi.

Ohodnoť článek

Štítky školy, koronavirus, VŠPJ, Vysočina, vysoká škola, respirátor, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti jihlavské vysoké školy budou moci být při výuce bez respirátorů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.