Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Třešť začíná vybírat firmu na přestavbu bývalé školy na náměstí pro ZUŠ

Třešť na Jihlavsku začíná vybírat firmu na přestavbu bývalé školy na náměstí. Do budovy, která je prázdná asi deset let, chce město přestěhovat základní uměleckou školu (ZUŠ) a její přízemí nabídnout pro komerční využití. Podle věstníku veřejných zakázek jde o stavbu s předpokládanou hodnotou 62 milionů korun bez daně. Lhůta pro podávání nabídek končí 24. června.

Pokud město dostane ekonomicky výhodnou nabídku a vybere stavební firmu, měly by stavební práce začít ve druhé polovině letošních prázdnin. „Stavba by pak měla být dokončena do 31. července 2022," řekl starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL).

Třípodlažní historickou budovu opustila střední škola kvůli úbytku žáků, převzalo ji město. Následně hledalo možnosti, jak ji využít. Nakonec se tam rozhodlo přemístit základní uměleckou školu, která je zatím v patře radnice. „Základní umělecká škola by měla využívat většinu té budovy," potvrdil starosta. V rekonstruované budově získá škola i sál pro pořádání koncertů a jiných menších kulturních akcí.

V přízemí bývalé školy na náměstí T. G. Masaryka budou tři jednotky, které má město v plánu pronajmout. Podle starosty by v nich mohly být obchody nebo kanceláře.

Zasedačka pro zastupitele 

Po přestěhování ZUŠ by měly uvolněné prostory na radnici sloužit městskému úřadu, jemuž například chybí velká zasedací místnost pro zastupitelstvo. Až se rozhýbou práce na rekonstrukci školy, chce starosta také jednat o případném přestěhování pobočky úřadu práce. „Protože kanceláře, které v současné době využívají, nejsou bezbariérové a prostor současné základní umělecké školy bezbariérový je," řekl.

Na rekonstrukci bývalé školy má město s 5700 obyvateli peníze ve svých rezervách. „Máme požádáno o dotaci na ministerstvu pro místní rozvoj, výsledek ještě neznám. Kdyby to vyšlo, bylo by to příjemné pozitivum," uvedl Hynk.

V Třešti se teď staví na více místech. Kraj ve spolupráci s městem od loňska opravuje silniční průtah. Starosta předpokládá, že tato silnice bude znovu průjezdná začátkem prázdnin. Město staví cyklostezku a v místních částech Buková a Salavice buduje kanalizaci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nighttowl / pixabay

Štítky stavby, správa, Třešť, vzdělání, ZUŠ, rekonstrukce, základní umělecká škola, okres Jihlava, KDU-ČSL, Tomáš Garrigue Masaryk, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třešť začíná vybírat firmu na přestavbu bývalé školy na náměstí pro ZUŠ | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.