Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Také v Jihlavě zůstanou zavřené školky. Otevřena bude jen jedna, pro děti záchranářů

V Jihlavě by měla od příštího týdne zůstat otevřená jen mateřská škola v Erbenově ulici, která bude určená pro děti pracovníků integrovaného záchranného systému. Jaký o ni bude zájem, se uvidí až v pondělí, řekla dnes Lenka Mončeková, ředitelka jihlavské Mateřské školy Mozaika. Zbývající městské školky budou kvůli nařízení vlády od pondělí zavřené.

Mateřská škola Mozaika je instituce sdružující 17 jihlavských školek. Zapsaných je do nich přes 1300 dětí. Pro děti záchranářů bude připravená školka se čtyřmi třídami. „Kolik dětí nám přijde, vůbec nevíme," řekla ředitelka Lenka Mončeková s tím, že rozhodnutí vlády je čerstvé. Stejnou službu pro rodiče pracující v integrovaném záchranném systému poskytovala Mozaika i před rokem. Tehdy jedna školka stačila.

Ve školkách sdružených v Mozaice byla podle ředitelky kvůli covidu-19 nejhorší situace od loňského října do prosince. „Kdy jsme tam měli jednu karanténu za druhou. Teď od ledna byl provoz téměř v normálním režimu," uvedla. Otevřené byly všechny mateřské školy. O přerušení provozu dnes vedení instituce informovalo rodiče na webových stránkách.

Vláda na dnešním večerním zasedání schválila vyhlášení nového nouzového stavu kvůli koronavirové pandemii od 27. února na 30 dní do 28. března. Novinářům to sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Poslanecká sněmovna dnes odmítla prodloužit stávající...

Ředitele základních škol v Jihlavě se dnes kontaktovat nepodařilo. Například Základní škola Kollárova v pátek zveřejnila na webu možné varianty fungování školy a její jídelny od příštího týdne, rozhodnutí vlády bylo zveřejněné až v pátek večer.

Od 1. března budou v Česku zavřené všechny školy, mateřské školy i dětské skupiny. Výjimku budou mít jen základní školy, školky a dětské skupiny při zdravotnických zařízeních a pro děti členů záchranného integrovaného systému. Mateřské školy teď fungovaly bez omezení, základní školy mohli navštěvovat jen žáci prvních a druhých tříd.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Brna

Štítky ČR, školy, koronavirus, mateřské, Jihlava, mateřská škola, základní škola, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také v Jihlavě zůstanou zavřené školky. Otevřena bude jen jedna, pro děti záchranářů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.