Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

ZŠ a MŠ ve Větrném Jeníkově bude měnit své vedení. Dětský Ámos Jiří Palán oznámil rezignaci

Základní a mateřská škola ve Větrném Jeníkově bude od července opět měnit svého ředitele, či ředitelku. Současný ředitel Jiří Palán, kterého na jaře 2019 dětská porota zvolila za svého Ámose v celostátním kole soutěže Zlatý Ámos, jeníkovskému zastupitelstvu 10. února oznámil svou rezignaci. Ve funkci má skončit 16. července. Městys nyní proto vyhlašuje výběrové řízení na nového ředitele, či ředitelku.

Stejnou situaci městys řešil poměrně nedávno, bylo to vloni v létě, kdy rezignovala dlouholetá ředitelka Blanka Vodová. Ve funkci ředitele ji nahradil právě Jiří Palán, který oproti Blance Vodové svou rezignaci oznámil s poměrně velkým předstihem.

Už samotná nominace od mých dětí byla osobním vítězstvím, říká Dětský Ámos z Větrného Jeníkova

Soutěž o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos má za sebou další ročník. Své želízko v ohni měla v tomto roce také Vysočina. Do finálové šestky se dostal učitel matematiky a tělocviku Jiří Palán, který působí na ZŠ Větrný Jeníkov. A určitě se na...

„Po zvážení všech okolností a po půlroční zkušenosti s výkonem práce ředitele školy jsem se rozhodl s účinností od dalšího školního roku v této funkci nepokračovat. Náplň práce je pro mě příliš vzdálená práci s dětmi, nebo alespoň pro děti. Věřím, že při návratu do dětského kolektivu bude má práce pro naší školu a hlavně pro děti přínosnější,“ vysvětluje ředitel Jiří Palán důvody své rezignace. Dodává, že průběh probíhajícího školního roku nebude chystanou změnou nijak narušen, jako ředitel bude pracovat do letních prázdnin.

Na nastalou situaci 17. února městys zareagoval vyhlášením výběrového řízení.

„Je nám líto, že k této nečekané změně dochází právě v okamžiku, kdy se naše škola připravuje na největší investice za posledních několik desetiletí. Snad i tato skutečnost bude motivací pro případné uchazeče k tomu, aby nalezli a později i věnovali naší škole nový směr, nadšení a naplněnou budoucnost,“ uvádí městys Větrný Jeníkov na svém webu i facebookovém profilu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městys Větrný Jeníkov / Facebook

Štítky , , Větrný Jeníkov, ředitel, Jiří Palán, rezignace, vzdělání, Zlatý Ámos, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZŠ a MŠ ve Větrném Jeníkově bude měnit své vedení. Dětský Ámos Jiří Palán oznámil rezignaci | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.