Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prvňáčci na Vysočině se i letos mohou první školní den těšit na dárek

Nový školní rok se pomalu, ale jistě blíží. Zřejmě největší očekávání mají tradičně prvňáci, kterým tak začne nová životní etapa. A ty na Vysočině se mohou těšit na dárek, a to již podeváté. Dostanou bezpečnostní kufřík Kraje Vysočina.

Malí školáci v něm mimo jiné najdou veselou cyklolékárničku se Zajícem, maskotem Kraje Vysočina, který dětem připomene důležitá telefonní čísla na složky Integrovaného záchranného systému, reflexní pásek a přívěsek, reflexní vestičku, reflexní pytlík na přezůvky, vystřihovánky, omalovánky, pastelky, papírové hodiny, zábavnou dětskou knihu Ferda v autoškole od BESIPU. Chybět nebude ani časopis Pastelka s krajskou tematikou bezpečného pohybu dětí ve škole a v přírodě.

Prázdniny ve školním roce 2020 – 2021
1. pololetí: 1. září 2020 – 28. ledna 2021
Podzimní prázdniny: 29. října a 30. října 2020
Vánoční prázdniny: 23. prosince 2020 – 1. ledna 2021
Pololetní prázdniny: 29. ledna 2021
2. pololetí: 1. února – 30. června 2021

„Kraj Vysočina se bezpečnosti dětí věnuje systematicky již několik let, a to v mnoha oblastech. Vzrůstající počet dětských úrazů, ať už v silničním provozu nebo při běžných sportovních a herních aktivitách, je patrný nejen v době letních prázdnin, ale také při návratu do školních lavic,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek s tím, že nejvíce jsou ohrožení žáci prvních tříd, kteří se začínají pohybovat v silničním provozu bez doprovodu rodičů.

Zhruba 6 tisíc kufříků 

I proto Kraj Vysočina pokračuje s projektem „Bezpečně do školy i do přírody", díky kterému se mohou všichni prvňáčci na Vysočině těšit z kufříku určeného nejen pro začátek školního roku. „Projekt má děti motivovat k bezpečnějšímu chování nejen při cestě do školy, ale i v přírodě, při sportu a při mimoškolních aktivitách,“ dodal hejtman kraje Jiří Běhounek.

Do některých škol na Vysočině první školní den přijedou členové Rady Kraje Vysočina, kteří prvňáčkům kufříky předají. V ostatních školských zařízeních se příjemné povinnosti ujmou třídní učitelky a učitelé. Kufříky se dostanou ke všem prvňáčkům na Vysočině, včetně prvňáčků v malotřídkách a speciálních a praktických školách. Kraj jich rozdělí zhruba šest tisíc kusů.

Ohodnoť článek

Štítky prvňáci, Vysočina, vzdělání, kufr, bezpečnost, školní rok, Kraj Vysočina, příroda, Jiří Běhounek, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvňáčci na Vysočině se i letos mohou první školní den těšit na dárek | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.