Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavské mateřinky se otevřou nejdříve po skončení nouzového stavu

Mateřské školy v krajské Jihlavě se pro děti otevřou nejdříve po skončení nouzového stavu. V současné době se však počítá s celoplošným otevřením až k termínu 25. května tak, jak doporučuje i ministerstvo zdravotnictví.

To doporučuje zřizovatelům předškolních zařízení jejich otevření ke stejnému datu jako otevření prvního stupně základních škol, tedy k termínu 25. května, pokud nedojde ke zhoršení epidemiologické situace a za přesně stanovených podmínek. „V souladu s tímto doporučení bude postupovat i město Jihlava,“ uvedl radní pro oblast školství Daniel Škarka s tím, že ale město bude i nadále sledovat aktuální vývoj a pokud dojde k výrazné změně, bude reagovat.

Mateřské školy v Jihlavě zaměstnávají zhruba 15% personálu, který patří mezi koronavirem nejohroženější skupiny obyvatel. „Některé učitelky mají proto oprávněné obavy nastoupit mezi děti v dřívějším termínu, navíc, když ještě nebyla stanovena přesná pravidla práce v takových dětských kolektivech,“ doplnil vedoucí odboru školství jihlavského magistrátu Tomáš Koukal. 

Ohodnoť článek

Štítky mateřská škola, otevření, provoz, koronavirus, Jihlava, nouzový stav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské mateřinky se otevřou nejdříve po skončení nouzového stavu | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.